Σε συναγερμό για το χτύπημα του κυκλώνα-Νέο έκτακτο δελτίο καιρού-πού θα χτυπήσει ο «Ζορμπάς»

Σε συναγερμό είναι οι κρατικές αρχές και υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, καθώς όλοι περιμένουν το χτύπημα της μεσογειακού κυκλώνα, το Σάββατο το πρωί, στην Αν. Πελοπόννησο, στα Κύθηρα και την Δ. Κρήτη.

Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο, επικαιροποημένο Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τις επόμενες τρεις μέρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το δελτίο έχει ως εξής:

1. Την Παρασκευή (28-09-2018):

α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα προς το βράδυ στις Κυκλάδες, την ανατολική Στέρεα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και πιθανώς στην Κρήτη.

β. Άνεμοι στο Ιόνιο 7-8 και στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ.

2. Το Σάββατο (29-09-2018):

α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη νοτιά Πελοπόννησο, την Κρήτη που μέχρι το μεσημέρι θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στέρεα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και πιθανώς τις Σποράδες. Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς στην Αττική. Σταδιακά μέχρι το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

β. Άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νότια πελάγη.

3. Την Κυριακή (30-09-2018):

α. τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, την ανατολική Στέρεα, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες και βαθμιαία θα σταματήσουν. Στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και βαθμιαία προς το βράδυ θα εξασθενήσουν.

β. Άνεμοι θυελλώδεις 8 και τοπικά σε επίπεδο θύελλας (9-10 μποφόρ) θα πνέουν στα Αιγαίο, με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here