Σε πολιτική κρίση η Ιταλία: Ο Ρέντσι απέσυρε τους υπουργούς του από την κυβέρνηση

Tην παραίτηση δύο υπουργών και ενός υφυπουργού από την κυβέρνηση Κόντε ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος «Ζωντανή Ιταλία», Ματέο Ρέντσι, το οποίο στηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Δεν είναι εύκολη απόφαση, αλλά η κρίση έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Δεν παίζουμε με τους θεσμούς, διότι η Δημοκρατία δεν είναι τηλεοπτικό σόου», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναμένεται η επόμενη κίνηση του Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος είτε θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης είτε θα παραιτηθεί μεταβαίνοντας στον προεδρικό μέγαρο, για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι τα μέσα ενημέρωσης στη γειτονική χώρα βλέπουν περιθώριο διαλόγου αλλά με νέο πρόγραμμα και με νέες προτεραιότητες για την κυβερνητική δράση. Μάλιστα αναφέρουν ότι ο Μ. Ρέντσι σημείωσε ότι δεν εκτιμά ότι η χώρα θα πάει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, «διότι στο κοινοβούλιο υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για να σχηματισθεί νέα κυβέρνηση».

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μ. Ρέντσι, πρόσθεσε ότι δεν θα συνεργαστεί, «σε καμία περίπτωση, με τις δυνάμεις της αντιευρωπαϊκής και εθνικιστικής δεξιάς» σημειώνοντας ότι το κόμμα του, τις αμέσως επόμενες ώρες θα υπερψηφίσει, την εξαγγελία της κυβέρνηση Κόντε για αποζημίωση 600 εκατ. ευρώ στους επιχειρηματίες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here