Σε ορφανοτροφείο μεγάλωσε η αγωνίστρια καθαρίστρια που της «έριξαν» 10 χρόνια

Η 53χρονη γυναίκα που την έκλεισαν για 10 χρονια στην φυλακή επειδή το «ΠΕΜΠΤΗ» Δημοτικου στο απολυτήριο  το έκανε «ΕΚΤΗ» προκειμένου να προσληφθεί ως καθαρίστρια σε νηπιαγωγείο, ειναι από τους ανθρωπους που ξεκινούν τη ζωή χρεωμένοι εξαρχής.

Ηταν παιδί πολυτεκνης οικογένειας και οι δικοί της δεν μπορούσαν να την θρέψουν. Οπότε βρέθηκε στο Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο για να έχει ένα κρεβάτι, ενα πιάτο φαϊ και να πηγαίνει και πότε πότε στο σχολείο. Μετά την ξαναπήραν οι δικοί της κοντά τους, αλλά και πάλι δεν την φρόντισαν -στην Ε Δημοτικού τη σταμάτησαν απο το σχολείο. Και άρχισε να δουλεύει απο μικρή.

Νομισε ότι θα άλλαζε η ζωή της προς το καλύτερο όταν ερωτεύθηκε έναν νεαρό και παντρεύτηκαν, ομως ο νεαρός  έμπλεξε με ναρκωτικά και με αρρώστιες και τώρα πλέον έχει 67% αναπηρία. Τα δυο παιδιά που απέκτησαν, έπρεπε να τα φροντίσει εκείνη, όπως να φροντίσει και τον τοξικομανή άντρα της. Και με ό,τι περίσσευε να φροντίσει και τον εαυτό της. Δούλευε σε σπιτια και καταστήματα αλλά η δουλειά στον παιδικό σταθμό του δήμου ήταν σπουδαία υποθεση: ήταν το σταθερό εισόδημα της οικογένειας. Οπότε πήγε σε άλλο χωριό και ζήτησε απολυτήριο και έκανε το «πέμπτη» δημοτικού «έκτη», γιατί προϋποθεση για να την πάρουν καθαριστρια στο νηπιαγωγείο ήταν να έχει τουλάχιστον την υποχρεωτική βασικη εκπαίδευση.

Ομως κανείς δεν υποχρέωσε τους γονεις της να στείλουν το παιδί τους να τελειώσει το δημοτικό. Μόνο εκεινη ήταν εκ γενετής  υποχρεωμένη να «περισσεύει» απο παντου, και σαν παιδί απο τους πολύτεκνους γονείς, και σαν γυναίκα απο τον τοξικομανή άνδρα της, και σαν άνθρωπος απο την μικρή κοινωνία που δεν μπορουσε να την στηρίξει. Οπότε σαν μάνα έκρινε υποχρεωτικό να θρέψει τα παιδιά της, να κάνει το πέντε, έξη. Να κλέψει μια χρονιά απο τα 33 χρόνια που της είχε κλέψει ως τότε η ζωή, το 1996. Και ήρθε το 2014 και βγήκε στη φορα ο κλεμμένος χρόνος, μα μόνο εκεινος που είχε «βουτήξει» εκείνη για να τρυπώσει στη ζωή πάντα  απο την πίσω πόρτα, δεν βγήκε  στη φόρα ο χρόνος που της κλέψαμε ολοι εμείς, οι πραγματικά άθλιοι, με την υποκριτική και πάντα εκ των υστέρων μικροαστική φιλανθρωπία μας και τον τζάμπα οίκτο

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here