Σε κρίσιμη κατάσταση τα 5χρονα δίδυμα μετά από φωτιά στο σπίτι τους

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», από τις 14:00 την Τρίτη 5χρονα δίδυμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου τα δίδυμα αδέλφια, 5 ετών, διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε καλή γενική κατάσταση χωρίς εμφανή εξωτερικά εγκαύματα. Ωστόσο είχαν υποστεί εισπνευστικό έγκαυμα μετά από πυρκαγιά στο σπίτι τους.

Οι θεράποντες γιατροί, προστίθεται στην ανακοίνωση, «έκριναν απαραίτητη την ενδοτραχειακή διασωλήνωση και το μηχανικό τους αερισμό. Τα παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα διασωληνωμένα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και η κατάστασή τους εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη».

Η φωτιά ξέσπασε στις 10:30 το πρωί της Τρίτης, στο σπίτι επί της οδού Αναγνωσταρά 23, όταν τα δυο παιδιά πείνασαν και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα τοστ να φάνε, ξεχνώντας σε λειτουργία την τοστιέρα.

Η μητέρα έλειπε από το σπίτι και συντετριμμένη στο νοσοκομείο, ευρισκόμενη στο πλευρό των παιδιών της, είπε:

«Είμαι χωρισμένη, δεν γίνεται να μη δουλέψω, δουλεύω σαν καθαρίστρια, έπρεπε να φύγω για δουλειά. Κλείδωσα την πόρτα για να είμαι ήσυχη. Όμως….»

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here