Σε κρίσιμη κατάσταση συμβασιούχος οδοκαθαριστής στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα σοβαρή κρίνεται η κατάσταση 45χρονου οδοκαθαριστή που παρασύρθηκε από απορριματοφόρο στα ΧΥΤΑ Μαυροράχης Θεσσαλονίκης

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου έχει ως εξής:

«Ο 45χρονος συμβασιούχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διακομίστηκε στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιουλίου 2017, μετά από ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Η κατάσταση του ασθενή, ο οποίος είναι πολυτραυματίας, χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες γιατρούς ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη έκβαση της κατάστασης της υγείας του ασθενή»

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, αργά το βράδυ χτες σταθμευμένο όχημα μεταφοράς μετακινήθηκε -άγνωστο κατω α πό ποιές συνθήκες- με συνέπεια να παρασύρει και να τραυματίσει σοβαρά τον άντρα. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ασσήρου.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς σημείωσε ότι δεν τηρήθηκαν όπως έπρεπε οι διαδικασίες αναφέροντας πως «υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία όπου προσδένεται, αφού κατέβουν τα κοντέινερ ο τράκτορας με το ρυμουλκό. Αυτή η διαδικασία προβλέπει κάποια πράγματα. Κάποιο από αυτά δεν τηρήθηκε. Αυτές είναι οι ενδείξεις μέχρι στιγμής».

Το ατύχημα συνέβη έξω από τον ΧΥΤΑ, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κεντρικού δήμου, Θωμάς Ψαρράς, κατά τη διάρκεια μεταφοράς κοντέινερ και σύμφωνα με τις πρώτες ενημερώσεις «δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τον οδηγό».

«Είμαστε κοντά στον συνάδελφο» επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία ο άντρας εργάζεται από το 2014 ως οδηγός τράκτορα του δήμου, με ανανέωση συμβάσεων.

«Επειδή οι πληροφορίες γύρω από το ατύχημα είναι ακόμη συγκεχυμένες απαιτούμε να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται ακόμη ότι ενώ «δεν πέρασε μια μέρα από τον θάνατο της εργάτριας καθαριότητας στον Δήμο Ζωγράφου το Σάββατο, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη σοβαρό ατύχημα, που αποδεικνύει τις ελλείψεις προστασίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων κάτω από ακατάλληλες συνθήκες»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here