Σε κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί εάν αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

Με κινητοποιήσεις απειλούν, εμμέσως πλην σαφώς,  οι φαρμακοποιοί σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων.

«Πληροφορίες θέλουν η κυβέρνηση να ετοιμάζει -καθ΄ υπόδειξη και καθ΄ υπαγόρευση των Τροϊκανών –  νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία καταργείται η διάταξη που επιβάλλει ότι ιδιοκτήτης και υπεύθυνος ενός φαρμακείου, μπορεί να  είναι μόνο πτυχιούχος φαρμακοποιός», αναφέρει ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Εξηγεί πως η εν λόγω διάταξη αποτελεί εμπόδιο στο άνοιγμα του επαγγέλματος και στην δυνατότητα δημιουργίας αλυσίδας φαρμακείων, υπό τη μορφή ανώνυμων εταιρειών, όπως προβλέπει μεταξύ άλλων η εργαλειοθήκη (tool-kit) του ΟΟΣΑ.

«Ενημερώνουμε την Κυβέρνηση ότι κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ενημερώνουμε επίσης την Κυβέρνηση ότι τέτοιες διατάξεις που οι Τροϊκανοί υποδεικνύουν, δεν τις έχουν εφαρμόσει ούτε στις χώρες τους, (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο κ.λπ.). Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση μας είναι αβάσιμες και αναληθείς», διαμηνύουν οι φαρμακοποιοί.

Μάλιστα καλούν τόσο τον Πρωθυπουργό, όσο και τον υπουργό Υγείας, αλλά και την πρόεδρο του ΕΟΦ, να τοποθετηθούν επισήμως διαψεύδοντας τις πληροφορίες.

Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιούν ότι  «θα αντιληφθούν όλοι ότι σπέρνοντας ανέμους, θερίζουν θύελλες. Θα αντιληφθούν επίσης ότι, δεν μπορούν να εμπαίζουν ένα κλάδο υλοποιώντας πρακτικές και πολιτικές που πολεμούσαν μέχρι χθες».

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here