Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πυρόπληκτες περιοχές στην Εύβοια-Σε ύφεση η πυρκαγιά

Σε ύφεση είναι όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην περιοχή της Κύμης με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτική Προστασία, Γιάννη Ταφύλλη, να κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (ύστερα από αίτημα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη) τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνας, τη Δημοτική Ενότητα Κονίστρων και τη Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων. 

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης έγινε για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές.

Σε ύφεση η φωτιά

Το βράδυ της Παρασκευής έπεσε η ένταση των ανέμων και έτσι οι πυροσβεστικές δυνάμεις μπόρεσαν να περιορίσουν την έκταση των ενεργών μετώπων. Με το πρώτο φως της μέρας τα εναέρια επιχειρούν στις δύσβατες και δύσκολες περιοχές και ακόμη και το τελευταίο μέτωπο στο χωριό Μακρυχώρι περιορίστηκε και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Σύλληψη για εμπρησμό

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη την Πέμπτη, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και ανακριτικούς υπαλλήλους του πυροσβεστικού κλιμακίου Κύμης, ένας 64χρονος ως υπαίτιος πρόκλησης αγροτοδασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Μανίκια.

Ο συλληφθείς φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας για την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here