Σε καταλήψεις εφοριών προχωρούν οι αγρότες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις του κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού οι αγρότες, καθώς εκτός από τους αποκλεισμού τον δρόμων, πραγματοποιούν και καταλήψεις εφοριών.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 7:30 το πρωί, αγρότες και κτηνοτρόφοι πραγματοποιούν κατάληψη της ΔΥΟ στην Άρτα, όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στην παλιά γέφυρα, στην είσοδο της πόλης. Σύμφωνα με τη συντονιστική τους επιτροπή, η κατάληψη θα λήξει στις 3 μετά το μεσημέρι.

Το βράδυ της Δευτέρας, αντιπροσωπεία μετέβη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε την υποστήριξη του Σώματος στον αγώνα ενάντια στο σχεδιαζόμενο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Με τη σειρά του, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης και στήριξης αγροτών, επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Επιπλέον, συνεχίζονται και οι αποκλεισμοί. Στην ‘Αρτα τα τρακτέρ στο Κομπότι και στο μπλόκο στην είσοδο της πόλης θα κλείσουν και σήμερα τον δρόμο από τις 7 έως τις 10 το βράδυ.

Ανάλογοι είναι οι αποκλεισμοί δρόμων και στα υπόλοιπα μπλόκα της Ηπείρου, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, στον κόμβο του Λούρου και στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων- Κακκαβιάς.

Σε κατάληψη των γραφείων της ΔΟΥ στη Λαμία προχώρησαν και οι αγρότες από το μπλόκο της Ανθήλης, από νωρίς σήμερα το πρωί.

Οι αγρότες δεν επέτρεψαν στους υπαλλήλους να μπουν στο κτήριο και στα γραφεία τους και έτσι παρέλυσε κάθε συναλλαγή. Ενώ, εχουν σκοπό να παραμείνουν στο κτήριο έως αργά το μεσημέρι, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επαναλάβουν το ίδιο και τις επόμενες μέρες.

Σε συμβολική κατάληψη της εισόδου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας και των Διοικητικών Δικαστηρίων στα Χανιά προχώρησαν νωρίτερα και μέλη της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΠΑΜΕ και αλλων φορέων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έκαναν πορεία στο κέντρο του Αγρινίου, η οποία κατέληξε έξω από το κτήριο της ΔΟΥ, όπου στη συνέχεια έγινε συμβολική κατάληψη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here