Σε κακούργημα κατέληξε η κλοπή λαχανικών στη Χίο

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν για την υποθεση κλοπής λαχανικών στη Χίο όπου έξι πρόσφυγες ή μετανάστες (που φιλοξενούνται στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο) επιτέθηκαν σε αγρότη για να κλέψουν λαχανικά από το θερμοκήπιό του.

Την περασμένη Κυριακή στο χωριό Χαλκειός, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός, οι αλλοδαποί αποπειράθηκαν να κλέψουν λίγα τρόφιμα, ομως ο 75χρονος αγρότης αντέδρασε και τον χτύπησαν, οπότε η κλοπή μεταβλήθηκε αυτομάτως σε ληστεία. Παράλληλα,  ο 45χρονος γιος του ηλικιωμένου αγρότη είχε εν τω μεταξύ ή εν συνεχεία πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό.

Οπως και να έχει (θα αποσαφηνιστεί στο δικαστήριο με ποια ακριβώς σειρά διαδραματίσθηκαν τα γεγονότα), η εισαγγελέας της Χίου απάγγειλε στους έξι την κατηγορία της ληστρικής κλοπής (κακούργημα), της σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία σε βάρος του 75χρονου ηλικιωμένου και της αγροτικής φθοράς.

Στον 45χρονο γιο του ηλικιωμένου αγροτη, που πυροβόλησε με την καραμπίνα του στον αέρα για να εκφοβίσει τους δράστες που επιτέθηκαν στον πατέρα του, απαγγέλθηκε η κατηγορία της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας για άσκοπους πυροβολισμούς.

.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here