Σε εξέλιξη το σχέδιο «απαλλαγής» της κυβέρνησης από την εισαγγελέα διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη-Στον Αρειο Πάγο στέλνει ο Τσιάρας ερώτημα να τεθεί σε προσωρινή αργία

Η επιχείρηση της κυβέρνησης να «ξεφορτωθεί» την ενοχλητική εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ετσι, μετά την άσκηση δίωξης εναντίον της, με βάση το πόρισμα Ζαχαρή, καθώς το πόρισμα Σοφουλάκη την αθώωνε πανηγυρικά, αλλά και την απόρριψη της προσφυγής της για ακύρωση της ποινικής δίωξης, ο υπουργός Δικαιοσύνης βιάζεται να υποβάλει αίτημα για να τεθεί σε προσωρινή αργία και να αντικατασταθεί!

Αν όχι σήμερα, το πολύ αύριο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας θα διαβιβάσει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου το ερώτημα για να τεθεί σε προσωρινή παύση-αργία από τα εισαγγελικά καθήκοντά της η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει και δεύτερο ερώτημα του κ. Τσιάρα.

Λύθηκαν τα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης μετά την έκδοση του χθεσινού υπ΄ αριθμ. 2294/2020 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση της κυρίας Τουλουπάκη με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η ποινική δίωξη σε βάρος της για 6 αδικήματα σχετικά με την σκευωρία της Novartis.

Έτσι, ο κ. Τσιάρας περιμένει να του κοινοποιηθεί το επίμαχο βούλευμα για να διαβιβάσει το ερώτημα στο ΑΔΣ του Αρείου Πάγου για να τεθεί σε προσωρινή παύση η κυρία Τουλουπάκη.

Η όλη διαδικασία είναι χρονοβόρα πολύ περισσότερο μάλιστα, καθώς μεγάλο μέρος των αρεοπαγιτών είναι σε θερινές διακοπές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here