Σε εξέλιξη η επιχείρηση των Τούρκων και των συμμάχων τους για κατάληψη της πόλης του Αφρίν

Ξεκίνησε πριν λίγες ώρες η επιχείρηση των Τούρκων και των συμμάχων τους, του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, για κατάληψη της πόλης του Αφρίν, στην ομώνυμη περιοχή της ΒΔ Συρίας.

Οι υποστηριζόμενες από της Τουρκία δυνάμεις, έχουν προχωρήσει σε περικύκλωση των θέσεων των Κούρδων του YPG στην περιοχή και ήδη έχουν καταλάβει δύο χωριά γύρω από την πόλη του Αφρίν.

Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου και έχει σκοπό αν καταλάβει την περιοχή του Αφρίν και να εκδιώξει την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, την οποία θεωρεί παρακλάδι του PKK.

H κουρδική πολιτοφυλακή όμως, αποτελεί βασικό άξονα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, οι οποίες αποτέλεσαν τον κύριο σύμμαχο των ΗΠΑ στη Συρία στον αγώνα κατά του ISIS, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές από τη Ράκκα.

Η Τουρκία, όχι μόνο δεν συμμετείχε στη προσπάθεια αυτή αλλά τώρα πολεμά και σκοτώνει όσους πολέμησαν τον ISIS στη Συρία, υπό την ανοχή της Δύσης, η οποία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο «ανήθικη δύναμη» είναι καθώς αδιαφορεί για την τύχη τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here