Σε εκκρεμότητα 5.500 αιτήματα για αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

Σε εκκρεμότητα  βρίσκονται πάνω από 5.500 αιτήματα επιχειρήσεων για αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό που αφορούν εισαγωγές πρώτων υλών και εμπορευμάτων.

Οπως αναφέρει ο  Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων Αθήνας σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις καθώς δεν υπάρχει καμία σχετική πρόνοια στην τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένο για τα αιτήματα εμβασμάτων που στέλνουν καθημερινά οι επιχειρηματίες προς την αρμόδια Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ελλείψεις σε βασικά εισαγόμενα είδη που αφορούν από μηχανολογικό εξοπλισμό μέχρι πρώτες ύλες για τη ζαχαροπλαστική.

Ελλείψεις καταγράφονται και σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μηχανολογικό εξοπλισμό για νοσοκομεία, ιδρύματα, ξενοδοχεία, καθώς και σε πρώτες ύλες συσκευασίας για πολλούς κλάδους.

Ο Σύνδεσμος αποδίδει ευθύνες στις  Τράπεζες που κάνουν ημέρες να αποστείλουν τα αιτήματα στην Επιτροπή, η οποία  καλείται να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο των αιτημάτων με 15 υπαλλήλους.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτα τα ανευθυνα και τραγελαφικα των τραπεζων δεν τα βλεπει η κ.Κατσελη ,ενω την ιδια στιγμη καλει τους καταθετες να καταθεσουν οτι ποσα εχουν στα σπιτια τους
    Κυρια Κατσελη το ποτηρι ραγισε κανενας δεν σας εμπιστευεται πλεον ουτα εσας ουτε
    τις τραπεζες σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here