Σε δίκη παραπέμπονται στελέχη και συνδικαλιστές της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

Για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων  59 κατηγορούμενοι , μεταξύ των οποίων πρώην πρόεδροι και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ και στελέχη της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Η υπόθεση αφορά τις χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων της και συγκεκριμένα μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν από την ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ τα οποία είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν είτε αφορούν υπερκοστολογημένες δραστηριότητες ,ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνεται και δάνειο της Επιχείρησης προς την ΓΕΝΟΠ.

Προηγήθηκε πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και ακολούθησε δικαστική έρευνα. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική για την συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων και ζητούσε μόνο την παραπομπή του πρώην προέδρου της ΔΕΗ Π. Αθανασόπουλου για χρηματοδότηση ποσού 300 χιλιάδων ευρώ σχετικά με  μελέτη που δεν εκπονήθηκε.

Οι εφέτες, όμως, είχαν αντίθετη άποψη και με βούλευμα που εξέδωσαν  (αριθμ.1148/2015) διατάσσουν την παραπομπή σε δίκη 59 κατηγορουμένων, οι οποίοι καλούνται να λογοδοτήσουν για ποσά που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2008, 2009, 2010 αλλά και δάνειο ύψους 500.000 ευρώ  και δαπάνη 300.000 ευρώ της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, το οποίο δεν επεστράφησαν ποτέ στην επιχείρηση.

Μεταξύ των προσώπων που καλούνται να καθίσουν στο εδώλιο είναι οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς , Π. Αθανασόπουλος και Αρθούρος Ζερβός , στελέχη της επιχείρησης . ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, το πρώην στέλεχος της ΓΕΝΟΠ Ρίζος Ρίζος και άλλοι.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here