ΤΤ: Σε δίκη παραπέμπονται Φιλιππίδης, Κοντομηνάς, Λαυρεντιάδης, Ρέστης και ακόμη 31 άτομα

Σε δίκη παραπέμπονται και τα 35 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σύμφωνα με βούλευμα του Εφετείου.  Μεταξύ των προσώπων που θα καθήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου  είναι οι πρώην επικεφαλής του Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, οι επιχειρηματίες Δημήτρης  Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, και Δημήτρης Μπακατσέλος, αλλά και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.
Οι κατηγορίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, που τους αποδίδονται είναι απιστία και  απάτη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Η υπόθεση αφορά δάνεια εκατομμυρίων ευρώ και αντίστοιχη ζημιά του δημοσίου που είχαν χορηγηθεί από το 2008 έως το 2010 στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, οι οποίοι τώρα είναι κατηγορούμενοι.
Υπέρ της παραπομπής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί και η εισαγγελέας Μαρία Σουκαρά – Κατσικάδη.
 Περιγράφοντας τη ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος της Τράπεζας και του δημοσίου στην πρότασή της προς το συμβούλιο η εισαγγελέας επισήμανε ότι «η συνολική εκτιμηθείσα ζημία της περιουσίας της στο ποσό των 209.768.000 ευρώ, με την συνολική ανεπάρκεια προβλέψεων να διαμορφώνεται στο ποσό των 88.077.000 ευρώ.»
Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση του Ταμιευτηρίου είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013 μετά από εντολή της Εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014, οπότε και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για την υπόθεση – ενώ από τους ανακριτές Διαφθοράς που παρέλαβαν την δικογραφία, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων ο κ. Φιλιππίδης, ο κ.Κοντομηνάς και το ζεύγος Γριβέα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here