Σε δίκη ο αστυνομικός που «εμπόδισε σύλληψη διαδηλωτή»

Ποινική δίωξη για ελευθέρωση κρατουμένου άσκησε η Εισαγγελέας σε βάρος του αστυνομικού που φέρεται ότι εμπόδισε σύλληψη διαδηλωτή στην πορεία το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος, που αρνείται την πράξη που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι τα πραγματικά γεγονότα είναι εντελώς αντίθετα από αυτά που περιγράφει ο συνάδελφος του από την ομάδα Δράση παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο όπου θα δικαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

Ο αστυνομικός που αρνείται την πράξη που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι τα πραγματικά γεγονότα είναι εντελώς αντίθετα από αυτά που περιγράφει ο συνάδελφος του από την ομάδα «Δράση», παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο όπου θα δικαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αστυνομικός, βρισκόταν στην πορεία στο πλαίσιο των καθηκόντων του προκειμένου να προστατεύσει στελέχη του κόμματος από ενδεχόμενη επίθεση. Σύμφωνα με τον Π. Γαλατσάτο, δεν υπήρξε καν πρόθεση σύλληψης διαδηλωτή από τον συνάδελφο του της ομάδας «Δράση», συνεπώς ούτε και παρεμπόδιση του.

Στα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε το Σάββατο συγκέντρωση συμπαράστασης στον αστυνομικό – θύμα μίας πρωτοφανούς σκευωρίας.

Τον επιβεβαιώνουν τα βίντεο

Στο μεταξύ, δύο ακόμη βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα «Law & Order» αποδομούν τους (κραυγαλέα ψευδείς) ισχυρισμούς του ΣΕΦΕΕΑ (Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής) και του αστυνομικού της «Δράση» και δικαιώνουν απόλυτα τον Π. Γαλατσάτο.

Από τα βίντεο δεν προκύπτει ουδεμία χειροδικία σε βάρος των συναδέλφων του -αντιθέτως εκείνος επιτελώντας το καθήκον του (αφού βρισκόταν εκεί εν υπηρεσία -κι όχι εκτός αυτής, όπως ανέφερε στην ανάρτησή της η ΣΕΦΕΕΑ- ως φρουρός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) δέχθηκε χτύπημα από αστυνομικό της ΔΡΑΣΗΣ όταν επιχείρησε να επιτεθεί στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και τον 67χρονο συνταξιούχο έμπορο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Άγγελο Γκόγκογλου.

Αυτός ήταν, όπως φαίνεται, ο υποτιθέμενος «κουκουλοφόρος» που γλίτωσε τον σοβαρό τραυματισμό χάρη στην παρέμβαση του αστυνομικού Πέτρου Γαλατσάτου.

Αβίαστα εξάλλου παρατηρεί κανείς ότι δεν υπάρχει κανείς κουκουλοφόρος παρών στο περιστατικό και ότι κατά την διάρκειά του δεν πραγματοποίησε καμία πράξη βίας. Παρόλα αυτά και όπως ήταν αναγκασμένοι μετά την μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του οι συνάδελφοί του της Κρατικής Ασφάλειας στην οποία ο υπαστυνόμος Πέτρος Γαλατσάτος παρουσιάστηκε αυτοβούλως το απόγευμα, συνέταξαν σε βάρος του δικογραφία με την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου (!) με συνέπεια να παραμείνει στα κρατητήρια της Ασφάλειας ώστε σήμερα,  Σάββατο (11/07), να οδηγηθεί ενώπιον των Εισαγγελικών αρχών και από εκεί στο Αυτόφωρο. Στα δικαστήρια πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here