Σε δίκη για υπεράριθμες προσλήψεις ο δήμαρχος Πύργου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Με την κατηγορία ότι ζημίωσε το Δημόσιο κατά 755.000 ευρώ, λόγω υπεράριθμων προσλήψεων έκτακτου προσωπικού το φθινόπωρο του 2006 παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πάτρας,  οι υπάλληλοι θα εργάζονταν σε δημοτικά έργα με αυτεπιστασία.

Το Συμβούλιο Εφετών απάλλαξε τον κ. Λιατσή και όλους τους άλλους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες από το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στη λήψη από πλευράς του Δήμου εικονικών τιμολογίων από προμηθευτές και εργολάβους.

Έπειτα από οκταετή ανάκριση, το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Πάτρας κατέληξε στην απόφαση του και εξέδωσε το υπ. αριθμόν 155/2015 βούλευμα που έχει δύο σκέλη. Το πρώτο, που αφορά στη λήψη εικονικών τιμολογίων από το Δήμο Πύργου κατά έτη 2003, 2004, 2005 και 2006, είναι αθωωτικό και για τους 23 κατηγορούμενους που συμπεριλαμβάνονταν στην πολυσέλιδη δικογραφία.

Στο δεύτερο που σχετίζεται με τις προσλήψεις δεκάδων εργαζομένων στο δήμο για δύο έργα αυτεπιστασίας παραπέμπει σε δίκη το δήμαρχο Πύργου, κρίνοντας ότι ο αριθμός των προσληφθέντων ήταν υπεράριθμος για το μέγεθος των συγκεκριμένων έργων με συνέπεια να ζημιωθεί οικονομικά ο δήμος.

Η εισήγηση του Εισαγγελέα Εφετών ήταν απαλλακτική και για το θέμα της αυτεπιστασίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here