Σε χρόνο ρεκόρ, παραδίδεται τη Κυριακή, επισκευασμένο, το λιμάνι της Κω-Σπίρτζης: Τα καταφέραμε μέσα σε δέκα μέρες

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, το λιμάνι της Κω  που είχε χτυπηθεί από τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό, παραδίδεται την Κυριακή, ξανά σε πλήρη λειτουργία.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, πήγε στη Κω και επιθεώρησε τις εργασίες στο λιμάνι της Κω. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 31 Ιουλίου και μέσα σε 10 μέρες ολοκληρώθηκε, για να παραδοθεί την Κυριακή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για τη συνολική αποκατάσταση του λιμένα, από το Σεπτέμβριο, ενώ τόνισε ότι ήδη έχουν εγκριθεί από το ΠΔΕ κονδύλια της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ για τα υπολειπόμενα έργα σε κτιριακές υποδομές και άλλες εγκαταστάσεις.

“Ήταν ένας αγώνας δρόμου. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Τριάντα του μηνός υπογράφηκε η σύμβαση, έγινε διαγωνισμός κανονικά με το νέο πλαίσιο, με το νέο νόμο, που ψηφίστηκε το 2016 και σε 10 ημέρες παραδόθηκε το λιμάνι, ώστε να γυρίσει το νησί στους κανονικούς ρυθμούς του. Δεν θυμίζει πλέον τίποτα ότι έγινε τέτοιος σεισμός στο νησί. Προφανώς ακολουθούν κι άλλες εργασίες, που πρέπει να γίνουν όμως με πολύ μεγαλύτερη μελετητική επιμέλεια. Η μελέτη θα ανατεθεί τον Σεπτέμβρη. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και έχει εγκριθεί ένα ποσό 8 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, για να γίνουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις, που έχουν υποστεί βλάβες στο λιμάνι κι ό,τι άλλο χρειάζεται”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here