Σε χορό Ρίχτερ η χώρα: Κεφαλονιά, Πάτρα, Κρήτη-Σκιάθο τα επίκεντρα-Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι

Σε πολλά σημεία της χώρας χτύπησε από τα ξημερώματα ο εγκέλαδος.Συγκεκριμένα σεισμός 4,8 Ρίχτερ έγινε τα ξημερώματα στον υποθαλάσσιο χώρο της Κεφαλονιάς σε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων. Το επίκεντρο, εντοπίζεται στα 48 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα ο σεισμός ήταν μικρού μεγέθους. «Δεν μας ανησυχεί αλλά μας ανακουφίζει από την άποψη ότι εκτονώνεται ένα ποσό ενέργειας που συσσωρεύεται στο υπέδαφος και έτσι μειώνεται η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου σεισμού».

Παράλληλα ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το γεγονός ότι δύο λεπτά νωρίτερα από τον σεισμό της Ζακύνθου σημειώθηκε ένας σεισμός 4,8 Ρίχτερ βόρεια από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα,λέγοντας ότι η σύμπτωση είναι χρονική και μόνο».

Πριν από λίγο σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητή στην Πάτρα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

 

Λίγο αργότερα, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έκανε λόγο για σεισμό 5,2 Ρίχτερ νότια-νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το Patrinews.gr τον σεισμό τον ένιωσαν και οι κάτοικοι της Πελοποννήσου.

Σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο, 39 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σκιάθου, λίγο μετά τις 8 ο πρωί. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Επίσης, λίγο πριν τις 8 το πρωί, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 100 χιλιόμετρα νότιο νοτιοανατολικά από το Τυμπάκι και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here