Σε αυτή την πανέμορφη πόλη της Σαρδηνίας πωλούνται σπίτια προς ένα ευρώ

Εάν ψάχνετε σπίτι φθηνό να μετακομίσετε, διαβάστε αυτό. Δεν είναι πολύ κοντά αλλά ίσως είναι μια ευκαιρία. Βρίσκεται στο κέντρο της Σαρδηνίας, είναι  το Ollolai ,  στην ορεινή περιοχή της Barbagia, 110 περίπου χιλιόμετρα από το Κάλιαρι.

Τα τελευταία 50 χρόνια ο πληθυσμός της έχει συρρικνωθεί σχεδόν στο μισό (από 2.250 στους 1.300 κατοίκους) και η συνεχιζόμενη υπογεννητικότητα απειλεί να την μετατρέψει σε μία πόλη – «φάντασμα». Έτσι, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να βάλουν πωλητήριο στα εγκαταλελειμμένα σπίτια της, τα περισσότερα εκ των οποίων χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα.

Σύμφωνα με το CNN, δεν είναι η μοναδική πόλη της Ιταλίας που εξαγγέλλει ένα τέτοιο φιλόδοξο σχέδιο, αλλά είναι η πρώτη που το υλοποιεί. Όπως, όμως, συμβαίνει με όλα εκείνα τα πράγματα που ακούγονται πολύ καλά για να είναι αληθινά, υπάρχει μία «παγίδα» πίσω από την εξευτελιστική αυτή τιμή πώλησης. Τα περισσότερα από αυτά τα σπίτια είναι σε κακή κατάσταση και οι αγοραστές θα πρέπει να δεχτούν να προβούν σε εκτεταμένη ανακαίνιση τους μέσα στα τρία χρόνια από την αγορά.

Μία ανακαίνιση που είναι πιθανό να ανέλθει στα 25.000 ευρώ. «Έχουμε προϊστορικές καταβολές» δηλώνει ο δήμαρχος του Ollolai, Efisio Arbau. «Η αποστολή μου είναι να αποτρέψω την μοναδική μας παράδοση από το να χαθεί στη λήθη. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτή την πόλη να πεθάνει». Ο ίδιος λέει, ότι παρά το κόστος, όσοι αγοράσουν και ανακαινίσουν τα σπίτια αυτά θα αποκτήσουν κάτι αξιοθαύμαστο.

«Υπάρχουν διαθέσιμα παλιά, παραδοσιακά σπίτια, φτιαγμένα από τον γκρίζο γρανίτη που έχει συλλεχθεί από τα βουνά και τις παραλίες του νησιού» εξηγεί ο Arbau. Το συνολικό ποσό, δηλαδή τα περίπου 25.000 ευρώ που απαιτούνται για τα σπίτια αυτά, θεωρείται αρκετά ακριβό για ένα μέρος που δεν βρίσκεται τόσο κοντά στη θάλασσα.

Η Σαρδηνία έλκει πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο, αλλά η πλειοψηφία τους επιλέγει τις παραθαλάσσιες πόλεις που εκτείνονται στην ακτογραμμή μήκους 1.849 χιλιομέτρων.

Πηγή: www.lifo.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here