Σε 8 δόσεις εφέτος η πληρωμή της Εφορίας

Σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, αντί για τρεις διμηνιαίες, θα πληρώσουν εφέτος μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες και όσοι εισπράττουν ενοίκια τον φόρο εισοδήματος για το 2019.

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί ύστερα από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσής τους. Και όποιος δεν έχει ούτε αυτή τη δυνατότητα θα περιμένει αμέσως μετά τη νέα ρύθμιση οφειλών στην Εφορία που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με  «Το Βήμα», η τελευταία ημερομηνία για την υποβολή των περίπου 9 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων θα είναι η 31η Ιουλίου (κι όχι η 30ή Ιουνίου) καθώς όλες οι υποχρεώσεις και πληρωμές πήγαν πίσω λόγω του κορωνοϊού.

Ετσι οι φορολογούμενοι και κυρίως οι λογιστές θα έχουν χρονικό περιθώριο ακόμη 54 ημερών από σήμερα για να υποβάλουν τις δηλώσεις χωρίς να κινδυνεύσουν με πρόστιμα και προσαυξήσεις στο ετήσιο ραντεβού τους με την Εφορία.

Ωστόσο θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα κατά την υποβολή, καθώς όποιος δηλώσει λιγότερες αποδείξεις από αυτές που ορίζει ο νόμος, τότε θα επιβαρυνθεί με πρόσθετο φόρο 22% για όσο ποσό του λείπει από το υποχρεωτικό όριο κατανάλωσης.

Πηγή: tovima.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here