Σχολεία: Κρούσματα κορωνοϊού σε Καισαριανή, Πύργο

Και δεύτερος εκπαιδευτικός στο 2ο Λύκειο Καισαριανής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πρόκειται για το σχολείο στο οποίο το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε την Παρασκευή και παρά τις εκκλήσεις της διευθύντριας, ο ΕΟΔΥ αρνήθηκε να πραγματοποιήσει τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

«Δεν προχωρά σε ιχνηλάτιση ο ΕΟΔΥ μετά από επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 σε εκπαιδευτικούς ή βοηθητικό προσωπικό των σχολείων, παρά τα σχετικά αιτήματα διευθυντών σχολείων» είχε καταγγείλει προ ημερών μιλώντας Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα η Στέλλα Μανουσογιωργάκη, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ. «Διευθύντρια σχολείου στην Καισαριανή, απευθύνθηκε στον ΕΟΔΥ μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα covid εκπαιδευτικό και η οδηγία ήταν να απουσιάσει ο ίδιος ο συνάδελφος, οι στενές επαφές του να κάνουν με δικά τους έξοδα τεστ και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν κανονικά να πηγαίνουν στο σχολείο. Χωρίς ιχνηλάτιση».

Αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος Γυμνασίου στον Πύργο

Απόφαση για αναστολή λειτουργίας τμήματος του 2ου Γυμνασίου Πύργου στο οποίο ανήκει ο μαθητής που διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό ελήφθη σήμερα από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το τμήμα δεν θα λειτουργήσει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Αρχικά είχε ειπωθεί ότι αναμενόταν η επιβεβαίωση του πρώτου τεστ με ένα δεύτερο προτού ληφθεί η απόφαση να σταματήσει η λειτουργία του τμήματος, ωστόσο σήμερα επιβεβαιώθηκε η αναστολή των μαθημάτων.

Το υπόλοιπο σχολείο λειτουργεί κανονικά.

Τα υγειονομικά πρωτοκόλλα προβλέπουν αρχικά κλείσιμο του τμήματος και εάν υπάρξουν περισσότερα κρούσματα που δεν προκύπτουν από συρροές τότε εξετάζεται αναστολή λειτουργίας της σχολικής δομής.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here