Σχίσμα εργαζομένων στους Δήμους: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων από ΠΟΕ ΟΤΑ-Ανέστειλε την απεργία η ΠΟΠ ΟΤΑ-Αγνωστο τι θα γίνει με τα σκουπίδια

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σχίσμα στους εργαζόμενους των Δήμων της χώρας προκάλεσε η νομοθετική ρύθμιση που καταθέτει την Δευτέρα η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τ πρόβλημα με τους συμβασιούχους, κυρίως στο τομέα καθαριότητας. 

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και συνέχιση της απεργίας αποφάσισε το εκτελεστικό συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, σε αντίθεση με την Πανελλήνιο Ομασπονδία Προσωπικού ΟΤΑ(ΠΟΠ ΟΤΑ), η οποία νωρίτερα προχώρησε στην αναστολή των κινητοποιήσεών της.

H ΠΟΕ – ΟΤΑ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, απέρριψε ομόφωνα την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, θεωρώντας ότι «οδηγεί τους 10.000 εργαζόμενους στον δρόμο».

Νωρίτερα, το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ) αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων, κατόπιν των δεσμεύσεων του υπουργείου Εσωτερικών για την προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις εργασίας, αλλά και για την κατάθεση ρύθμισης, η οποία θα αφορά τη συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων έως την έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ.

Στην απόφαση της ΠΟΠ-ΟΤΑ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις μεγάλες πόλεις, με τον μεγάλο όγκο απορριμμάτων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η ΠΟΠ-ΟΤΑ διασφάλισε τη συνέχεια της εργασίας των συμβασιούχων αλλά και τις μόνιμες θέσεις προσωπικού, στις οποίες το εργατοτεχνικό προσωπικό που εργάζεται σήμερα, θα απολαμβάνει αυξημένη μοριοδότηση.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, από τη Δευτέρα ένα μικρός αριθμός απορριμματοφόρων αναμένεται να επιστρέψει στους δρόμους για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here