Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Προς τι το μίσος του εγκλιθέντος ως τυχοδιώκτη (ασκεί ρόλο υπουργού δημόσιας τάξης στη δηλωμένη φιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη του Άριστου, με τελευταία πριν απ’ αυτό δηλωμένη κομματική του ιδιότητα αυτήν του σοσιαλιστή που πετάχτηκε στα αζήτητα ενώπιον της υπουργοποίησης) Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για έναν άνθρωπο – ο λόγος για τον κύριο Ευάγγελο Πάλλη – που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ σε κεντρικό σημείο Αθηναϊκής συνοικίας; Γιατί ο φερόμενος ως μπλαζέ τύπος βορειοελλαδίτης υπουργός, μπήκε στον κόπο να κάνει υποτιμητικές δηλώσεις μη μπορώντας να κρύψει την εμπάθειά του για έναν άνθρωπο που εν ψυχρώ δολοφονήθηκε; Περίεργο δεν είναι;


Ακόμα και τα πιο περίεργα πράγματα έχουν τις εξηγήσεις τους, λάβετε την σχετική με το συγκεκριμένο, έτσι για το αρχείο σας.

Απρίλιος 2006, υπουργός (σοσιαλιστής τότε) περί της δημοσίας τάξεως ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, τρεις νέοι άνθρωποι καμμένοι ζωντανοί μετά από (δίκαιη, όπως πάντα) εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού, φόβος και σιωπή μετά τα κατασταλτικά αίσχη, μέχρι που τα τείχη τολμάει και σπάει ο Ευάγ. Πάλλης.
Αντιγράφουμε από το σχετικό ρεπορτάζ – μαρτυρία της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, 4/4/2006, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι:

Δραματική έκκληση με αναφορά του τόσο προς τις αρμόδιες αρχές – υπουργείο δικαιοσύνης, αντιεισαγγελέα επόπτη φυλακών, διεύθυνση των φυλακών – όσο και προς την κοινή γνώμη μέσω της Ε απευθύνει ο κρατούμενος Ευάγγελος Πάλλης, που ζητεί να μάθει επιτέλους πώς χάθηκαν οι τρεις συνάδελφοί του κρατούμενοι. Συγκλονισμένος μας είπε:

‘‘Εγκληματική ενέργεια ή εγκληματική αμέλεια των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού έκαψε ζωντανούς τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά άλλον έναν.

Είναι ντροπή και κατάντια να δεχόμαστε σαν κοινωνία αδιαμαρτύρητα το παιχνίδι των εξουσιών, είτε ονομάζεται εξουσία που εκταμιεύεται από το πουγκί της κυβέρνησης είτε εξουσία των ΜΜΕ.
Όλοι αυτοί και οι παρατρεχάμενοί τους αποφάσισαν πως οι ζωές τριών νέων ανθρώπων στις ελληνικές φυλακές κοστολογούνται δυο λεπτά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μερικές γραμμές στις εφημερίδες.
Όλοι αυτοί πριν λίγους μήνες είχαν αποφασίσει πως δυο ζωές αστυνομικών κοστολογούνται 20 μέρες ασταμάτητης ενημέρωσης (σ.σ. αναφέρεται στο επεισόδιο με την απόδραση Ρώσου κρατουμένου από το Μεταγωγών στην Κέρκυρα) με γαρνιτούρα ριάλιτι στα ΜΜΕ και στις εφημερίδες για να τα κονομήσουν. Νιώθω οργή ξέροντας ότι η αλαζονεία της εξουσίας άφησε τον Ρώσο κρατούμενο συνάδελφο 50 ημέρες στα αζήτητα του νεκροτομείου για λίγα ευρώ.
Είμαι άνθρωπος, δεν ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές και αντιστέκομαι συνειδητά. Θυμίζω σε όσους το ξέχασαν, αν το ήξεραν, και σε όσους δεν το γνωρίζουν ότι στις φυλακές της Ελλάδας ζουν και ονειρεύονται οι πατεράδες, οι μανάδες, τα παιδιά σας. Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια’’
*Κατανοητή η εξήγηση της εμπάθειας του μπλαζέ κυρίου υπουργού; Μήπως θέλετε κι άλλα (στοιχεία) για να καταλάβετε 100% ποιά τύχη τα επαρχιώτικα εξουσιαστικά απωθημένα στη βαριά καθυστερημένη (κοινωνικά και πολιτικά) χώρα επιφυλάσσουν σε όσους κι όσες – ελάχιστους κι ελάχιστες, σα τον μακαρίτη από προχθές Ευάγγελο Πάλλη – έχουν το θάρρος να σπάνε τα τείχη της σιωπής και να αποκαλύπτουν στους συμπολίτες τους το μέγα ψέμα εντός του οποίου ζούνε; Σε ότι δε αφορά το ερώτημα ‘‘πώς χάθηκαν οι τρεις συγκρατούμενοί μου;’’ που έθεσε τότε – προ 14 χρόνων – ο κύριος Ευάγγελος Πάλλης αναζητώντας ευθύνες και αυτουργούς, είναι προφανής πως η μη απάντηση που δόθηκε είναι ακριβώς η ίδια (μη) απάντηση που θα λάβουν όσοι κι όσες αναζητήσουν ευθύνες και αυτουργούς για τη δική του δολοφονία.
Συνεννοούμαστε;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here