Σχετικά με την εφαρμογή στη Κύπρο νέου συστήματος αξιολόγησης της αναπηρίας

 

Η πάσα αλήθεια για τα όσα η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου (εργασίας) στη Κύπρο επί μακρόν ‘‘σερβίρει’’ περί της εφαρμογής νέου – εδώ και λίγα χρόνια – συστήματος αξιολόγησης της αναπηρίας και των σκοπιμοτήτων που αυτό εξυπηρετεί, δεν μπορεί παρά να αποκαλύπτεται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους τους ανθρώπους υπέρ των οποίων το νέο σύστημα φέρεται να (υποτίθεται πως) δημιουργήθηκε.
Ουδέν κατηγορηματικότερο πιστοποιητικό αλήθειας από αυτό καθαυτό το προσωπικό παράδειγμα. Η μαρτυρία που ακολουθεί – αποδέκτης της η επί χρόνια πρωτοπόρος σε θέματα συναφών (αναπηρικών) διεκδικήσεων Γιούλα Πιτσιάλη απ’ την οποία και την αντιγράφουμε – μητέρας παιδιού με αναπηρία μιλάει από μόνη της:
‘‘Μετά από αξιολόγηση ενός λεπτού σπίτι μου λόγω πανδημίας, το Ιατροσυμβούλιο του τμήματος κοινωνικής ενσωμάτωσης ΑμεΑ αποφάνθηκε ότι η διαγνωσμένη με εγκεφαλική παράλυση από τη γέννησή της Μ. μου, δεν δικαιούται πλέον το επίδομα τετραπληγίας αλλά παραπληγίας.
Θεωρούν (σ.σ. οι αθεόφοβοι) ότι τα άνω άκρα της είναι λειτουργικά, δηλαδή ότι μπορεί να φάει και να ντυθεί μόνη της.
Ψεύδονται! Η Μ. μου προφανώς δεν μπορεί να κάνει κανένα από τα δυο, απλά κουνεί τα χέρια της και μπορεί να κάνει κάποτε παλαμάκια.
Θα κάνω (σ.σ. το μόνο που απομένει) ένσταση»
Υστερόγραφο (δικό μας): Ενστάσεις επί ενστάσεων (αντίστοιχη εμπειρία με αυτή της συγκεκριμένης μητέρας έχουν βιώσει ουκ ολίγοι άνθρωποι στη μαρτυρική νήσο των αγίων) για να κατακτηθεί το αυτονόητο, άγριο παιχνίδι γεμάτο ψέμα και εξαπάτηση μέχρι τα όρια της πλήρους εξάντλησης ανθρώπων που υποχρεώνονται να διεκδικούν ακατάπαυστα αυτά που σε ένα κράτος (φερόμενο ως) δικαίου δικαιωματικά τους ανήκουν, βαθιά προσβολή – εστιασμένη στα πρόσωπα των πλέον ευάλωτων μεταξύ των ευάλωτων – κάθε έννοιας δικαίου, ευθεία υπονόμευση αυτής καθαυτής της ουσίας της δημοκρατίας. Με ένα και μοναδικό στόχο την – βασισμένη στην εξάντληση των ευάλωτων ανθρώπων και την εγκατάλειψη από μέρους τους των προσπαθειών διεκδίκησης – εξοικονόμηση χρημάτων υπέρ των ημετέρων και λοιπών (δημοσίως επιδοτούμενων) παρατρεχάμενων και γλειφτών. Ανάμεσα στους οποίους – δυστυχώς – και κάποιοι/ες συστηματικά καθησυχάζοντες τους πλέον ευάλωτους των ευάλωτων και παριστάνοντες ‘‘με το αζημίωτο’’ τους εκπροσώπους τους.
‘‘Έχουν αποθρασυνθεί, πάμε από το κακό στο χειρότερο’’ σχολιάζει εστιάζοντας σε κυβερνώντες και σε παρατρεχάμενους (γλείφτες) η Γιούλα Πιτσιάλη, απευθύνοντας κάλεσμα αντίστασης προς κάθε δημοκράτη άνθρωπο που δεν ανέχεται τα παραπάνω αδιανόητα αίσχη: ‘‘Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει, να αντισταθεί, να σώσουμε ό,τι ακόμα σώζεται’’

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here