Σχέδιο για μεταμνημονιακή εποχή θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας στην ΔΕΘ

Τον εκθεσιακό χώρο της 83ης ΔΕΘ επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια είχε συναντήσεις με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και το σωματείο των εργαζομένων.

Ο πρωθυπουργός περιόδευσε στα περίπτερα της έκθεσης, ενώ στη συνέχεια θα παραστεί στα εγκαίνια του περιπτέρου των Ηνωμένων Πολιτειών, που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα.

Στην ομιλία του στο Βελλίδειο το απόγευμα αναμένεται να στείλει μηνύματα με αποδέκτες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρα και να παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο για τη μετάβαση στη μεταμνημονιακή περίοδο.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Τι αναμένεται να περιλαμβάνει το πακέτο παροχών 

Το πακέτο μέτρων, τα οποία θα εξαγγείλει για την αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου, που θα προκύψει το 2019 και το 2020, θα έχει με ορίζοντα τετραετίας και έχει κοστολογηθεί , ώστε να μην υπάρξει ζήτημα αμφισβήτησής τους από τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σειρά παροχών θα αφορά σε φοροελαφρύνσεις, εισφοροελαφρύνσεις και μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα εξής:

Μειώσεις φόρων σε εισόδημα, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ και ακίνητα αλλά και πρόσθετες εισοδηματικές ενισχύσεις με τη μορφή της επιδότησης για τη στέγαση φορολογουμένων, φοιτητών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ειδική μέριμνα για τους πυρόπληκτους.

Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθούν μειώσεις για τους φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις από το 29%, που ισχύει ως αυτή την ώρα, στο 26%.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here