Σχέδιο διάσωσης των ΕΛΤΑ με μειώσεις μισθών σε διοίκηση, εργαζόμενους

Με μειώσεις αμοιβών και μισθών για διοίκηση και εργαζόμενους που θα εφαρμοσθούν από την 1η Σεπτεμβρίου μετά από συμφωνία όλων των μερών, ξεκινά η προσπάθεια διάσωσης και εξυγίανσης των ΕΛΤΑ. Το σχέδιο της Διοίκησης πέρα από την περικοπή του συνολικού μισθολογικού κόστους η οποία υπολογίζεται σε 13,8%, περιλαμβάνει και άλλες δράσεις.

Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ, στις 28 Αυγούστου, τόσο η πρόεδρος Ευφροσύνη Σταυράκη όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Ζαρολιάγκης αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και οι γενικοί διευθυντές αποφάσισαν ομόφωνα την μείωση των αποδοχών τους στέλνοντας το μήνυμα ότι η μείωση στους μισθούς των εργαζομένων από 1η Σεπτέμβριου δεν αφορά μόνον εκείνους αλλά και την διοίκηση στο σύνολό της.

Όπως επισημαίνουν «είναι από τις σπάνιες φορές που διοίκηση και εργαζόμενοι μάχονται από κοινού για την σωτηρία των ΕΛΤΑ. Είναι μία επιτακτική κίνηση απόσβεσης από τον κυκεώνα των λαθών των προηγούμενων ετών αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων που από ότι φαίνεται κανένας δεν θέλει να αποδειχθούν μοιραία.

Μια ουσιαστική κίνηση που στοχεύει στην σταθερότητα, στην βιωσιμότητα και στην ανάπτυξη των ΕΛΤΑ μέσω του μηδενισμού του μηνιαίου ελλείμματος».

Κίνητρα στους Εργαζόμενους

Παράλληλα το Δ.Σ.των ΕΛΤΑ ενέκρινε ομοφώνως την πρόταση της διοίκησης να δοθεί οικονομικό κίνητρο στους εργαζόμενους ώστε να ισοσκελίσουν την συγκεκριμένη μείωση στις μηνιαίες αποδοχές τους με την συμμετοχή τους στην ένταξη νέων πελατών για την νεοσύστατη δράση των ΕΛΤΑ στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εισαγωγή της νέας αυτής δράσης των ΕΛΤΑ ενός εναλλακτικού παρόχου Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι κάτι που θα συζητηθεί έντονα τις προσεχείς ημέρες αφού οι προσφορές και τα οφέλη για τους καταναλωτές είναι άκρως ανταγωνιστικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here