Σάτυροι και Μαινάδες: ξεκινά το φεστιβάλ καλλιτεχνικού πορνό της Αθήνας

Περισσότερες από 90 ταινίες μικρού μήκους καλλιτεχνικού πορνό και μία μεγάλου μήκους θα είναι διαθέσιμες για 72 ώρες από σήμερα τα μεσάνυχτα (Τετάρτη προς Πέμπτη) μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην πλατφόρμα Pinklabel.tv, στο πλαίσιο του πρώτου «Σάτυροι και Μαινάδες: το φεστιβάλ πορνό ταινιών της Αθήνας» που διοργανώνεται διαδικτυακά λόγω καραντίνας.

Οι ταινίες είναι οργανωμένες σε 12 προγράμματα με συνολικό αντίτιμο για όλες ένα εισιτήριο αξίας 12,69 δολλαρίων ή περίπου 10 ευρώ (αγορά μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα εδώ).

Το 25% των εσόδων θα διατεθούν για τα δικαστικά έξοδα της οικογένειας του Ζακ/Zackie Oh.

Οπως εξηγούσε το Μάιο στην «Εφ.Συν.» ο Menelas, διευθυντής του φεστιβάλ και δημιουργός ταινιών καλλιτεχνικού πορνό: «Ο κόσμος του αρτ-πορνό πιστεύει ότι το πορνό μπορεί να ενημερώσει, να διασκεδάσει και να εκπαιδεύσει. Μπορεί να διευρύνει θέματα όπως το φύλο, τη σεξουαλικότητα και την προσωπική ταυτότητα, μπορεί να ευαισθητοποιήσει, να είναι πολιτικό και φυσικά διασκεδαστικό! Στο αρτ-πορνό μπορείτε να δείτε διαφορετικά σώματα, διαφορετικά γεννητικά όργανα, ρεαλιστικό σεξ, έμφαση στη συναίνεση, υψηλή αισθητική, πορνό για γυναίκες φτιαγμένο από γυναίκες και φυσικά όλων των ειδών τις σεξουαλικές προτιμήσεις και συμπεριφορές χωρίς ενοχές».

Θα δοθούν τρία βραβεία: Μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ και Ελληνικές, που αποφασίζουν τριμελείς επιτροπές σε κάθε κατηγορία, με μέλη τους Παναγιώτη Ευαγγελίδη, Χαρά Κολαΐτη (Άννα Γούλα), Γιώργο Ευθυμίου, Βασίλη Νούλα, Ζαραχία Μαυροειδή, Ζωή Μαντά και την οργανωτική ομάδα του Porn Film Festival Vienna. Τα βραβεία έχει σχεδιάσει ο καλλιτέχνης Ζαχαρίας Πετράκης από το Zacharias.es.

Ταινία έναρξης του φεστιβάλ το (W/HOLE) σε σκηνοθεσία Mahx Capacity κα παραγωγή των AORTA films με την βοήθεια των A.O. Movement Collective. Σύμφωνα με το φεστιβάλ, πρόκειται για δυσεύρετη και πολυβραβευμένη ταινία που «εξερευνά την δύναμη του κουίρ ηδονισμού και πώς η αυθεντική επιτελεστικότητα του κουίρ πορνό μπορεί να εξελίξει το τραύμα σε οργασμό και την οδύνη σε πολιτική, ριζική, μετουσιωτική και σωματική χαρά! Αυτή η ταινία σκοπεύει να διαπραγματευτεί την πορνογραφική ενσάρκωση σε αντι-καταπιεστική, τρανς-φιλική φεμινιστική πρακτική ριζωμένη στην θηλυκή φροντίδα αλλά και ανάληψη κινδύνου».

Το τρέιλερ του φεστιβάλ

Τα 12 προγράμματα των ταινιών έχουν ως εξής:

 1. Πρόγραμμα Έναρξης
 2. Πρόγραμμα Εραστές
 3. Πρόγραμμα Ευφροσύνη
 4. Πρόγραμμα Εταίραι
 5. Πρόγραμμα Λυσιστράτη
 6. Πρόγραμμα Σαπφώ
 7. Πρόγραμμα Γανυμήδης
 8. Πρόγραμμα Τειρεσίας και Πήγασος
 9. Πρόγραμμα Φιλοκτήτης
 10. Πρόγραμμα Φιλοξενία: Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Βιέννης
 11. Πρόγραμμα Πολιτικά
 12. Πρόγραμμα Προμηθέας

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ

Αγορά εισιτηρίων εδώ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here