ΣΑΤΑ: Λυμπερόπουλος και ξερό ψωμί

Ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών του Συνδικάτου ΤΑΞΙ Αττικής (ΣΑΤΑ) με τον Θύμιο Λυμπερόπουλου να επανεκλέγεται, ανεβάζοντας μάλιστα κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες την εκλογική του δύναμη και εξασφαλίζοντας μεγάλη πλειοψηφία εδρών στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Από 51% πήγε φέτος στο 61%.

Η παράταξη ΔΑΚΜΜΜΕ-ΤΑΞΙ, της οποίας ηγείται ο Θ. Λυμπερόπουλος (και είναι μεν αρκετά «γαλάζια» αλλά διαφοροποιείται απο τη ΝΔ), κατέλαβε 14 έδρες από τις συνολικά 21 στο διοικητικό συμβούλιο.

Ενα άλλο στοιχείο, πέραν της συντριπτικής επικράτησης του Θ. Λυμπερόπουλου, είναι ότι η παράταξη που στηρίχθηκε επισήμως από το κόμμα της Ν.Δ. έβγαλε μόνον δύο εκπροσώπους (η Ανεξάρτητη Κίνηση Ραδιοταξί Αττικής). Τόσες έδρες πήρε και η Ενιαία Κίνηση Ταξί, η οποία στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ. Τις συνολικά 21 έδρες του ΣΑΤΑ συμπληρώνουν οι 3 που εξασφάλισε η παράταξη ΕΠΣ, η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ. Το ψηφοδέλτιο Ενιαίο Ενωτικό-Αλληλεγγύη δεν πήρε καμία έδρα.

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, που ήταν άλλοτε «γαλάζιος», μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας τόνισε:

«Αυτό το αποτέλεσμα, είναι η απάντηση του κλάδου σε κάθε νεοφιλελεύθερη πολιτική από όποιον κι αν εκφράζεται. Οι ταξιτζήδες δεν τρώνε «κουτόχορτο», ούτε άγονται από οικονομικά συμφέροντα. Απέδειξαν για μια ακόμη φορά, ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου βάζει πάνω από όλα το ταξί. Όσοι στήριξαν την συμμετοχή τους στις εκλογές του ΣΑΤΑ στην κομματική καθοδήγηση και στην ιδεολογική ταύτιση, «στριμώχτηκαν» σε μειοψηφία.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here