Σαράκης: Νίκη κατά της διαφθοράς ο συμβιβασμός Novartis με ΗΠΑ

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης χαρακτηρίζει ως μια μεγάλη νίκη υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ανάμεσα στην πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Novartis και των αμερικανικών αρχών που ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο Παύλος Σαράκης ήταν ο δικηγόρος των δύο προστατευόμενων ελλήνων μαρτύρων της έρευνας των αμερικανικών αρχών για το σκάνδαλο της Novartis, και όπως σημειώνει στην ανακοίνωση του, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί  δικαίωση του «τιτάνιου αγώνα» που έδωσε το γραφείο του ενώπιον της Αμερικανικής Δικαιοσύνης «για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis στην πατρίδα μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικηγορικού Γραφείου του Παύλου Σαράκη:

To  Δικηγορικό μας Γραφείο ανακοινώνει με υπηρηφάνεια ότι επιτεύχθη εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας  Νovartis και των Αμερικανικών Αρχών (SEC – DοJ).

H Novartis AG καλείται να καταβάλλει συνολικά 345.000.000 $ για αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα – Ν. Κορέα – Βιετνάμ. Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που επεβλήθησαν βάσει του Ομοσπονδιακού νόμου FCPA για αθέμιτες πρακτικές εκτός ΗΠΑ. Τα 310.000.000 $ αφορούν τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis Hellas. (Το υπόλοιπο πρόστιμο αφορά Ν. Κορέα – Βιετνάμ).

Το Δικηγορικό μας Γραφείο με αυτή την εξέλιξη αισθάνεται πλήρη δικαίωση για το τιτάνιο αγώνα που έδωσε ενώπιον της Αμερικανικής Δικαιοσύνης για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis στην πατρίδα μας.

Είναι μια μεγάλη νίκη υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς. Την αφιερώνουμε σε όλους του Έλληνες πολίτες που πλήρωσαν ακριβά την διαφθορά στο χώρο της υγείας στην πατρίδα μας  και βλέπουν τους ενόχους να κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι και να προκαλούν την λογική και την Δικαιοσύνη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here