Σαπέν: Πρέπει να εμπιστευτούμε τον έλληνα πρωθυπουργό

Βελτίωση στη διαδικασία των συζητήσεων με την Αθήνα διαπιστώνει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, τουλάχιστον σε σχέση με τους τρεις πρώτους μήνες που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα. «Πρέπει να εμπιστευθούμε τον έλληνα πρωθυπουργό» δήλωσε μιλώντας   στο περιοδικό Politico o Μισέλ Σαπέν.

Ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, ο Σαπέν απάντησε  ότι έχω μάθει να μην είμαι «ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Θα αντιμετωπίσουμε τη δεδομένη κατάσταση» είπε.

Συγκρίνοντας το κλίμα των διαπραγματεύσεων την παρούσα χρονική στιγμή με εκείνο που επικρατούσε τους τρεις πρώτους μήνες αφότου ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαπέν υπογράμμισε ότι  «έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη διαδικασία, στον τρόπο που διεξάγονται οι συνομιλίες». Πρόσθεσε όμως οτι » οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν και να ενταθούν».

Ο Μισέλ Σαπέν αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να κατατεθεί προς έγκριση στο ελληνικό Κοινοβούλιο η συμφωνία.

«Ακούμε πολλά διαφορετικά πράγματα από την Αθήνα, ωστόσο υπάρχει ένας άνδρας που πρέπει να επιτύχει και αυτός είναι ο πρωθυπουργός, επομένως πρέπει να τον εμπιστευτούμε» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here