Σαπέν: Ο Βαρουφάκης οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Οι σχέσεις του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γάλλο υπουργό οικονομικών ξεκίνησε πριν περίπου 7 μήνες, στη έκτατκη συνάντηση που είχαν κυριακάτικα στο Παρίσι. Οι δύο άνδρες τα είπαν τότε σε καλό κλίμα όπως έδειξαν οι δηλώσεις τους. ωστόσο το επόμενο διάστημα πολλά άλλαξαν και ιδίως η θέση του κ. Σαπέν για τον Βαρουφάκη. Ιδίως όταν ο τελευταίος εμμένει σε δηλώσεις να θεωρεί τη Γαλλία ως τον επόμενο αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης που για να αποφύγει τις συνέπειες υπακούει στα κελεύσματα του Βερολίνου. 

Ετσι ο κ. Σαπέν, σε συνέντευξη του στο δίκτυο RTL, επιτέθηκε στον κ. Βαρουφάκη λέγοντας πως οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.

Ο Σαπέν συμπλήρωσε πως «ευτυχώς για την Αθήνα», η Γαλλία ήταν δίπλα της ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται στη ζώνη του ευρώ, «που ήταν η μόνη καλή λύση για την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρωζώνη».

Την ίδια ώρα, απέρριψε τους ισχυρισμούς Βαρουφάκη ότι η Γαλλία ακολουθεί και τηρεί πιστά τα προστάγματα του Βερολίνου. Σε δηλώσεις που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην Ελληνας υπουργός Οικονομικών είχε πει επίσης ότι θαυμάζει τη Γαλλία, αλλά πως υπήρξε μάρτυρας της «ανικανότητάς της».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here