Σαπέν: Δεν μπορείς να συμφωνήσεις με κάποιον που λέει «όχι»

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Νέα παρέμβαση στο θέμα του ελληνικού δημοψηφίσματος από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος υπογράμμισε ότι «δεν μπορείς να φτάσεις σε συμφωνία με κάποιον που λέει «όχι»».

«Εάν επικρατήσει το «ναι», «την επόμενη Δευτέρα θα πιάσουμε δουλειά για μία νέα συμφωνία, εάν επικρατήσει το «όχι», μπαίνουμε σε άγνωστο έδαφος, σε μία οικονομική κατρακύλα», είπε ο Σαπέν, μιλώντας στο  γαλλικό iTele.

Ο κ. Σαπέν  ανέφερε ότι το Παρίσι επιδιώκει να «αποφευχθεί καταστροφή στην Ελλάδα και δυσκολίες για την Ευρώπη και τη Γαλλία».

«Επιδιώκαμε μέχρι την τελευταία στιγμή συμφωνία, ώσπου ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός είπε «όχι». Ας αφήσουμε τον ελληνικό λαό να εκφραστεί και ας περιμένουμε την έκβαση του δημοψηφίσματος. Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι κάτι που ευχόμαστε» είπε.

Ο Σαπέν επιχείρησε να καθησυχάσει τους Γάλλους λέγοντας πως «δεν υπάρχουν άμεσες επιπτώσεις για τη Γαλλία, η χώρα είναι πιο ισχυρή από το 2010».

Επιτέθηκε μάλιστα ευθέως στον τέως πρόεδρος Ν.Σαρκοζί για τις δηλώσεις του την προηγούμενη ημέρα πως η Αθήνα «έχει αναστείλει τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη», απορρίπτοντάς τις ως «ανεύθυνες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here