Σαμαράς:Βλέπει νέο μνημόνιο, ζητά συμφωνία, δεν δίνει λευκή επιταγή

ΦΩΤΟ: Eurokinissi

Σε μια ακόμη προσπάθεια να παρουσιάσει την πραγματικότητα όπως τον βολεύει, ο Αντώνης Σαμαράς μηδένισε κάθε διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης εκθειάζοντας τα επιτεύγματα της δικής του διακυβέρνησης ως εξαιρετικά επιτεύγματα. Παραδέχθηκε ότι έγιναν και λάθη, όμως αυτά ουσιαστικά ήταν κυρίως επικοινωνιακά!

Μιλώντας στη προσυνδιάσκεψη της Ν.Δ στη Ξάνθη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Σαμαράς άσκησε σκληρή αυτοκριτική στον εαυτό του, όχι για τα μέρα που επέβαλε αλλά για το γεγονός ότι δεν επικοινώνησε στον ελληνικό λαό ότι αυτά ήταν αναγκαία και προσωρινά!

Κάνοντας σύγκριση των  οικονομικών και κοινωνικών μεγεθών της διακυβέρνησής του με την σημερινή κατάσταση, επανέλαβε την γνωστή αντιφατική, κινδυνολογική γραμμή του κόμματος του, η οποία από τη μια επισείει την καταστροφή που προκαλεί η απραξία της κυβέρνησης και από την άλλη ανησυχεί για τη κοινωνία από την νέα συμφωνία με τους εταίρους και την φοροεπιδρομή που όπως λέει θα την συνοδεύει.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, για τον κ. Σαμαρά, που επιχειρεί με την τακτική επίκλησης αδιεξόδων, να εμφανισθεί ως ο μοναδικός εγγυητής της ευρωπαικής πορείας της χώρας. «Εμείς στα 2,5 χρόνια βγάλαμε τη χώρα από την εντατική. Είχαμε μεγαλύτερη ανάπτυξη από τις χώρες της Ευρωζώνης, η ανεργία σταθεροποιήθηκε», είπε. Αντίθετα, «ο Τσακαλώτος μας είπε ότι δεν ήταν έτοιμοι, δεν είχαν προτάσεις, Τότε γιατί φαγώθηκαν να πάνε σε πρόωρες εκλογές;«,αναρωτήθηκε.

«Είπαν ψέματα και πριν και μετά τις εκλογές. Αποδείχθηκε θέατρο η περίφημη διαπραγμάτευση. Μιλάνε για κόκκινες γραμμές και πάνε τη χώρα σε νέα μνημόνια», είπε.

Τάχθηκε κατά του δημοψηφίσματος και των εκλογών και ζήτησε συμφωνία, χωρίς να δίνει λευκή επιταγή:  Τους μένει να πουν την αλήθεια και όλοι μαζί να δούμε πως θα σωθεί η χώρα. Συμφωνία το ταχύτερο,  αλλά το θέμα είναι αν αυτή θα ανοίξει δρόμο στην ανάπτυξη Θα τη δούμε τη συμφωνία, αν και όταν υπάρξει. Λευκή επιταγή πάντως δεν δίνουμε», υποστήριξε.

Και για να επιβεβαιώσει την κινδυνολογία του, επανέλαβε ότι πάμε σε επώδυνο συμβιβασμό, με νέα μέτρα 14 δις ευρώ, όταν εκείνος με το μειλ Χαρδούβελη διαπραγματευόταν για ένα δις ευρώ,

 

 

«Εμείς πράγματι επιβάλαμε περικοπές παντού. Αλλά αποθεματικά δεν διανοήθηκε κανείς να αγγίξει ούτε από δήμους, περιφέρειες, νοσοκομεία, ταμεία.  Δεν υπήρχα αγωνία για μισθούς και συντάξεις. Το κράτος χρώσταγε 12 δις στους πολίτες  και το κατεβάσαμε στα 3 δις ευρώ. Ηδη μέσα σε 3 μήνες κοντεύει να πάει στα 4 δις ευρώ», είπε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αμφισβήτησε τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης από τη κυβέρνηση.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here