Σαμαράς: «Το ουσιαστικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη»

«Ο πρωθυπουργός οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά «ναι ή όχι» στην Ευρώπη και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ» , επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. 

Ό κ. Τσίπρας, συνεχίζει ο κ. Σαμαράς,  έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο, ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» συμφωνία των θεσμών, που ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο κ. Τσίπρας πρότεινε πριν λίγες μέρες.

«Μοιραίος, αδύναμος και ανεύθυνος, απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος», προσθέτει.

Όπως τονίζει ο κ. Σαμαράς, η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας, με τη Νέα Δημοκρατία να τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την πατρίδα μας», καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here