Σαμαράς: Ο Τσίπρας ζητά από το λαό να πει ‘όχι’ σε μια συμφωνία που έχει αποδεχθεί

Νέα σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο πρόεδρος της Ν.Δ Α. Σαμαράς. Εμμένοντας στη γνωστή γραμμή του, τον κατηγόρησε τον ότι κάνει  μία «τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να σύρει την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη». Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg, τόνισε πως «Χρειαζόμαστε την Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται εμάς», ενώ καταλόγισε τον κ. Τσίπρα ότι «συνειδητά μπερδεύει τους ανθρώπους προσπαθώντας να τους πείσει να πουν “όχι”, να απορρίψουν μία πολύ βαριά συμφωνία», την οποία, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο Πρωθυπουργός έχει ήδη αποδεχτεί.

Χαρακτήρισε «ψευτοδίλημμα» το ότι οι «κακοί Ευρωπαίοι είναι εναντίον των Ελλήνων» και τόνισε ότι το δίλημμα είναι ευρώ εναντίον δραχμής. «Αν πάμε πίσω στη δραχμή, αυτό θα σκοτώσει τον αγροτικό τομέα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους νέους ανθρώπους με το Erasmus, τα start – ups. Αυτό όλα θα ήταν ό,τι χειρότερο» πρόσθεσε.

«Σε δυόμισι χρόνια, η κυβέρνησή μου είχε κατορθώσει να βγάλει την Ελλάδα από τα τεράστια ελλείμματα και να τη φέρει σε πρωτογενή πλεονάσματα. Σύραμε την Ελλάδα έξω από την ύφεση και τη βάλαμε στην ανάκαμψη. Σταθεροποιήσαμε τη χώρα και την οικονομία της. Και μπορούμε να το ξανακάνουμε, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει και να ευημερήσει μέσα στην Ευρωζώνη», τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «έχουμε πληρώσει ένα πολύ υψηλό τίμημα επειδή διατηρούσαμε, για πολλές δεκαετίες, ένα μεγάλο, αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα, σε βάρος του ιδιωτικού τομέα» ενώ επέρριψε ευθύνες και στους δανειστές, συμπληρώνοντας πάντως ότι «οι Έλληνες δεν έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Ε.Ε. και το ευρώ».

«Και τώρα δημιουργούμε μία πλατφόρμα ενότητας για το “ναι στο δημοψήφισμα. Η πλατφόρμα του “ναι” είναι μία μη κομματική, δημοκρατική ομπρέλα. Είναι μια πλατφόρμα ενότητας υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Είναι μία πλατφόρμα ενότητας υπέρ της Ευρώπης. Και φέρνει μαζί ανθρώπους από όλες τις πολιτικές παρατάξεις» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here