Σαμαράς: Κοροϊδέψατε τον λαό. Η χώρα πάει σε τρίτο μνημόνιο

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς , από τη Βουλή, λέγοντας ότι  κορόιδεψε τον ελληνικό λαό επί μήνες και ότι η  χώρα πάει σε τρίτο μνημόνιο, με νέα μέτρα.  

» Αυτά που σας ζητάνε τώρα οι δανειστές  είπε,  είναι τρεις φορές περισσότερα από αυτά που περιλαμβάνει το μέηλ Χαρδούβελη. Η ουσιαστικότερη πρόταση που θα μπορούσα να σας κάνω, πρόσθεσε,  θα ήταν να συνεχίσετε τη διαπραγμάτευση με βάση το μέηλ  Χαρδούβελη μια και οι βουλευτές σας, πλέον, λένε οτι  αυτό ήταν πολύ καλύτερο από αυτά που προτείνουν τώρα οι δανειστές».

«Mας ρωτάτε με ποιούς είμαστε» , είπε ο κ. Σαμαράς. «Αυτό είναι θράσος, ήδη οι δανειστές γνωρίζουν καλά ότι σε σημεία από την πρότασή τους, εμείς είμαστε μακριά. Κι εμείς μέτρα πήραμε αλλά τον ΦΠΑ στην εστίαση δεν τον ανεβάσαμε. Βάζετε νέους φόρους σε συνεπείς φορολογούμενους και κάνετε δώρα σε μπαταχτζήδες. Τι να στηρίξω; Την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά;  Εσείς είχατε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρνηθεί κάθε αύξηση στον ΦΠΑ. Εσείς τα προτείνετε κι όλας.  Επαναφέρετε την εισφορά αλληλεγγύης που εμείς μειώσαμε.

Η δική σας πρόταση μας πάει πιο πίσω από εκεί που είχαμε μείνει. Αυτά που οι δανειστές προτείνουν τα αποτρέψαμε. Είχαμε αρχίσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις. Εσείς αντί για φορολογικές μειώσεις φέρνετε φοροεπιδρομή. Μας απομονώσατε πλήρως στην Ευρώπη και τώρα βλέπετε το αποτέλεσμα.»
Τρία πράγματα , είπε , ο κ. Σαμαράς, πρέπει να γίνουν άμεσα:
1. Να βάλουμε ένα τέρμα στις συκοφαντίες, να πάψετε να κοροϊδεύετε τον κόσμο. Ανακοινώνετε προσλήψεις, αυτό δεν πάει άλλο. Δέχεστε νέους φόρους γιατί δεν θέλετε να πουλήσετε την ιερή αγελάδα του δημοσίου
2. Είμαι ήδη σε επαφή με ξένους ηγέτες για να μειωθεί ο πόνος που φέρνει αυτή η συμφωνία.
3. Αποκατάσταση αξιοπιστίας της χώρας. Αν δεν γίνουν αυτά τώρα οι δυσκολίες θα μεγαλώσουν τον Σεπτέμβριο.

Απαντώντας στο ερώτημα του κ. Τσίπρα, εάν η αντιπολίτευση θα στηρίξει τη συμφωνία, ο κ. Σαμαράς είπε: » Ρωτάτε εμάς τι θα κάνουμε;  Φέρτε τη συμφωνία και θα δούμε. Το δικό σας το κόμμα το ρωτήσατε; Στηρίζει; Μπορείτε να πάρετε τις δύσκολες αποφάσεις;»

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών, σημείωσε ότι η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές αλλά «η χώρα είναι που δεν αντέχει τις εκλογές, θα την πάνε πιο κοντά στο ατύχημα» είπε και κατέληξε: «Κοιτάξτε μη γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here