Σαμαράς : «Δεν παίζουμε με το ευρωπαικό μέλλον της χώρας «

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI ( Γ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ)

Σενάρια κυβέρνησης συνεργασίας των αποκαλούμενων φιλοευρωπαικών  δυνάμεων  βάζει καθαρά πλέον  στο τραπέζι  ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς  τα οποία  θα λάβουν σάρκα και οστά μετά από πτώση ή εξαναγκασμό σε παραίτηση της σημερινής κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ.

Στην διάρκεια  της  προσυνδιάσκεψης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Τρίκαλα , ο κ. Σαμαράς  άφησε να εννοηθεί οτι  εάν  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βγει από το αδιέξοδο του, “η πρόταση για τη μεγάλη εθνική συνεννόηση ισχύει για όλους τους άλλους. Για όσους πιστεύουν ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να την αφήσει κανείς στα χέρια ασχέτων και ανεύθυνων”. Δεν πρόκειται να τους αφήσουν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας να μας βγάλουν από την Ευρώπη και το ευρώ”, είπε 0  κ.Σαμαράς και πρόσθεσε:

» Εθνική κόκκινη γραμμή για τη ΝΔ είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Ο λαός ξεσηκώνεται. Δεν παίζουμε με το Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Μένουμε στην Ευρώπη».

«Οι άνθρωποι παίζουν τη χώρα στα ζάρια και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε…Θα το φωνάξουμε πολλές φορές ακόμα, αν χρειαστεί. Από τη μιαν άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη. Ειρηνικά, ενωτικά αλλά αποφασισμένα. Όπως ταιριάζει στον Έλληνα» τόνισε και έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συγκέντρωση της περασμένης  Πέμπτης στο Σύνταγμα,  λέγοντας ότι ήταν μια αυθόρμητη εκδήλωση απλών πολιτών, χωρίς κομματικές σημαίες, χωρίς κομματικά καπέλα και χωρίς μηχανισμούς κινητοποίησης.

Η ΝΔ απο δω  και πέρα θα καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κυβερνάει η «Αριστερά του Τίποτε», ενώ ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, παρά την σκληρή γραμμή, εμμένει στην μεγάλη εθνική συνεννόηση έστω και την ύστατη στιγμή, αρκεί η κυβέρνηση να αλλάξει ριζικά την πολιτική της, να απαλλαγεί από τα βαρίδια της, ώστε όπως λέει ο τέως Πρωθυπουργός «να μπορέσουμε να σώσουμε όλοι μαζί, το ευρωπαϊκό μέλλον του τόπου».

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here