Σαμαράς: Δεν ήρθα να απολογηθώ αλλά να καταγγείλω-Η σκευωρία της πλάκας έχει την υπογραφή Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες. Δεν ήρθα για να απολογηθώ. Ήρθα για να καταγγείλω τους κινδύνους, τη σκευωρία», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για σαθρές κατηγορίες, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και εξαπέλυσε επίθεση στη κυβέρνηση, κατονομάζοντας τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, ως τους κύριους εμπνευστές της σκευωρίας που γράφτηκε στο γόνατο.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους, τόνισε.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, επεσήμανε ότι «μας κατηγορούν με στημένους ψευδομάρτυρες και πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες».

Σημείωσε επίσης πως «όταν αποδειχτεί πλήρως ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο, θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί». «Αν βάζουν ανωνύμους, δήθεν προστατευόμενους, δήθεν μάρτυρες να σπιλώνουν με σαθρές κατηγορίες, χωρίς το παραμικρό στοιχείο, με αντιφατικές μάλιστα μαρτυρίες, τότε που βρισκόμαστε;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε ότι κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανώνυμους μάρτυρες για να σπιλώσει τους αντιπάλους της.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι επί κυβερνήσεώς του ψηφίστηκαν μέτρα για μείωση της σπατάλης στον χώρο της υγείας, συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλα αυτά τα μέτρα, στηρίζοντας τους φαρμακοβιομήχανους». Ανέφερε επιπλέον ότι το 2013 ο κ. Φρουζής είχε αποκαλέσει ανάλγητη την πολιτική της κυβέρνησής του για το φάρμακο, ενώ δίπλα του καθόταν ο νυν υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here