Σαλβίνι: Δεν αλλάζουμε τον προϋπολογισμό-Πρώτα οι Ιταλοί

Αποφασισμένη να μην αλλάξει τον προϋπολογισμό της εμφανίζεται προς το παρόν η ιταλική κυβέρνηση, παρά το τελεσίγραφο των τριών εβδομάδων που της έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στον ιταλικό Τύπου διαρρέεται πάντως ότι η Ρώμη θα κάνει πίσω εάν οίκοι και αγορές εντείνουν την πίεση. 

«Δεν θα αλλάξουμε τον προυπολογισμό. Οι Ιταλοί έρχονται πρώτοι» τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης σε ραδιοφωνική συνέντευξη, αλλά επανέλαβε ότι δεν υπάρχει σχέδιο Italexit. «Δεν θέλω να φύγουμε από το ευρώ ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ξεκαθάρισε.

Όπως ανέφερε αυτή η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει διαφορετική οικονομική πολιτική από τις προηγούμενες για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Ο Σαλβίνει δεν παρέλειψε επίσης να αφήσει αιχμές κατά της Γαλλίας για το μεταναστευτικό, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί πως είναι πιθανό το Παρίσι να θέλει να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, μεταφέροντας μετανάστες στην Ιταλία.

Η Κομισιόν, που απορρίπτει για πρώτη φορά στα χρονικά προϋπολογισμό κράτους- μέλους, διατηρεί πάντως μέχρι στιγμής χαμηλούς τους τόνους επισημαίνοντας ότι θα επιδιώξει εποικοδομητικό διάλογο και όχι μία κρίση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here