Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκης: Εκοψαν φράση της Προέδρου για την κακοκαιρία

Πρωτοφανής λογοκρισία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου που κατέρριπτε το αφήγημα της κυβέρνησης για την κακοκαιρία «Μήδεια», τόσο από το Μαξίμου όσο και από την ίδια την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε με νόημα ότι δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο, κόντρα στη κυβερνητική γραμμή που έκανε λόγο για «τη χειρότερη κακοκαιρία της 40ετιας».

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφέρθηκε στον πρόσφατο χιονιά. «Στο θέμα της κακοκαιρίας που αναφερθήκατε, νομίζω ότι αυτές οι απότομες μεταβολές του καιρού δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει κανείς ότι συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και πλέον πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι και συμφιλιωμένοι και με αυτά τα φαινόμενα.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάρα πολύ καλό να μπορεί να προλαμβάνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Θυμάμαι, και από την πορεία μου σαν δικαστή, αυτή τη σύγκρουση και σύγχυση αρμοδιοτήτων με συνέπεια στην κρίσιμη στιγμή κανείς να μην θέλει να αναλάβει την ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα θέματα να ξεκαθαρίσουν.

Βέβαια ευτυχώς δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο, τέτοιας διάρκειας τουλάχιστον και μπορούμε σιγά σιγά να επανέλθουμε».

Ωστόσο, για κάποιο λόγο, τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και η Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισαν να κόψουν από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο την επίμαχη αναφορά. Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που το βίντεο είναι διαθέσιμο από το επίσημο κανάλι του πρωθυπουργού στο Youtube.

(Η λογοκριμένη απομαγνητοφώνηση από το Μέγαρο Μαξίμου)
(Η λογοκριμένη απομαγνητοφώνηση από την Προεδρία της Δημοκρατίας)
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here