Γ. Σακελλαρίδης: Τρίτο μνημόνιο δεν θα υπάρξει

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

Τρίτο μνημόνιο δεν πρόκειται να υπάρξει όσο κι αν ελπίζει η αντιπολίτευση, διαβεβαιώνει ρητά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξή του και εκτιμά ότι αν διασφαλιστεί το περιεχόμενο της συμφωνίας, η τεχνική μορφή που θα πάρει αποτελεί αντικείμενο συζήτησης.  

Ο ίδιος εμφανίζεται βέβαιος ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα την ψηφίσουν στο σύνολό τους και υπογραμμίζει ότι τα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η συμφωνία είναι δυο.

«Πρώτον να μην ενισχύει τον κύκλο της αυτοτροφοδοτούμενης ύφεσης, δηλαδή να μην εμπεριέχει νέα μέτρα λιτότητας που μεταφέρουν τα βάρη σε αυτούς που εδώ και χρόνια πληρώνουν το μάρμαρο. Δεύτερον να διασφαλίζει το τέλος της αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία, ώστε από την επόμενη να σηματοδοτηθεί η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας» σημειώνει.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά» ερωτώμενος για την αντίδραση των 22 βουλευτών για τα εργασιακά αλλά και συναδέλφων τους που λένε οτι δεν θα ψηφίσουν μέρος ή ολόκληρη τη συμφωνία υπενθυμίζει ότι «για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής».

Χαρακτηρίζει τέλος το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σταθερό και φερέγγυο, «πράγμα που αποδεικνύεται κάθε μέρα. Η όποια παραφιλολογία αναπτύσσεται, αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης, ως μορφή -ψυχολογικής κυρίως- πίεσης».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here