Σακελλαρίδης: Να καταγραφεί πρόοδος στο Eurogroup-Θα πληρώσουμε το ΔΝΤ

Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να καταγραφεί και να πιστοποιηθεί  από το σημερινό Eurogroup η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Είπε ακόμη πως η ελληνική πλευρά καταβάλει προσπάθεια για αμοιβαία επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο των κόκκινων γραμμών και με σεβασμό στη λαϊκή εντολή. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει άλλο σχέδιο για τη κυβέρνηση ενώ όπως επεσήμανε υπάρχει ακόμη δρόμος που πρέπει να διανυθεί, ώστε να υπάρξει τελική συμφωνία.

Οσον αφορά την πληρωμή της δόσης των 740 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν συναρτά την υποχρέωσή της να καταβάλλει τα χρήματα προς το ΔΝΤ, με τις εξελίξεις στο σημερινό Eurogroup και πρόσθεσε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύπτει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της προς το εξωτερικό και το εσωτερικό».

Ο κ. Σακελλαρίδης άφησε ανοικτό και πάλι το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται τη λαϊκή βούληση. Εάν η ερώτηση είναι νέο μνημόνιο, η απάντηση από την κυβέρνηση είναι σίγουρα όχι», ξεκαθάρισε τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η συμφωνία για ένα νέο πακέτο στήριξης και όχι η υπογραφή ενός νέου μνημονίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here