Σακελλαρίδης: Θετικό που ο Γιούνκερ διαφοροποιείται από αυξήσεις σε φάρμακα και ΔΕΗ

«Tο κείμενο που παραδόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό την προηγούμενη Τετάρτη επισήμως από τους θεσμούς περιλάμβανε 10% αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και αύξηση 4,5% στο ΦΠΑ στα φάρμακα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ κατά 1,8 δισ. και μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ» τονίζει σε ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε το βράδυ της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Οι δηλώσεις  του κ. Σακελλαρίδη έγιναν  με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Γιουνκέρ  ότι » θα ήταν μεγάλο λάθος να αυξηθεί ο ελληνικός ΦΠΑ στα φάρμακα και το ηλεκτρικό ρεύμα» ενώ  είχε κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση πως είπε στους ψηφοφόρους πράγματα που δεν είναι αυτά που ο ίδιος είχε πει .

«Ποτέ δεν είπαμε ότι είναι άποψη της Κομισιόν και του κ. Γιουνκέρ προσωπικά», απάντησε η κυβέρνηση μέσω του κ. Σακελλαρίδη, » αλλά ότι είναι συνθετική πρόταση των τριών θεσμών. Είναι θετικό που ο κ. Γιούνκερ καταθέτει την διαφοροποίησή του ως προς αυτές τις κατευθύνσεις. » Η ελληνική κυβέρνηση, κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης,  έχει καταθέσει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό, μεταφέροντας παράλληλα τα βάρη από τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ενώ έχει προτείνει και την μείωση των αμυντικών δαπανών»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here