Σακελλαρίδης: Θα επιμείνουμε στο διάλογο αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε τελεσίγραφα

» Η συμφωνία με τους εταίρους είναι εφικτή, αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση  που θα δώσει πραγματική λύση και δεν θα αναπαράγει το μνημονιακό αδιέξοδο». Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην » Εφημερίδα των Συντακτών» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Γ. Σακελλαρίδης  δηλώνει πως » το  μπαλάκι είναι τώρα στην άλλη πλευρά».

Επαναλαμβάνει  πως το σχέδιο που παρουσίασε η Αθήνα είναι «απολύτως ρεαλιστικό, το μόνο ρεαλιστικό», λέγοντας πως η πρόταση των δανειστών ειναι «στείρα επανάληψη του μνημονιακού προγράμματος».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις συναντήσεις κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Γ. Σακελλαρίδης αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση «τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευσή της να διαπραγματευτεί σκληρά και να μην υποταχτεί σε μνημονιακά τελεσίγραφα» και «απέδειξε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθεί ο κοινός τόπος για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία».

«Κινούμενοι με αποφασιστικότητα και διαλλακτικότητα», γράφει, «καταθέσαμε ένα σχέδιο λύσης που δεν αποτέλεσε αναπαραγωγή του προγράμματός μας αλλά ενσωμάτωσε τα σημεία σύγκλισης που επιτεύχθηκαν στις διαπραγματεύσεις». «Ωστόσο, η πλευρά των δανειστών κινήθηκε στον αντίποδα» συνεχίζει, λέγοντας πως το σχέδιο που παρουσίασε «αντιβαίνει στη λαϊκή εντολή και επιτείνει την ανθρωπιστική κρίση και την ύφεση». «Η ελληνική κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην επίτευξη συμφωνίας, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι διατεθειμένη να συνθηκολογήσει και να αποδεχτεί τη συνέχιση πολιτικών που πέντε χρόνια τώρα καταστρέφουν την ελληνική οικονομία . Θα επιμείνουμε στο διάλογο, κατέληξε, αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε τελεσίγραφα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here