Σακελλαρίδης: Η πρόταση περιλαμβάνει σκληρά μέτρα-Ξεκάθαρη η αναδιανομή βαρών

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

Ζήτημα χρόνου θεωρεί την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης. «Το κλίμα έχει βελτιωθεί, είμαστε σίγουρα πιο κοντά. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι και από την πλευρά των θεσμών θα υπάρχει αποδοχή της πρότασης της κυβέρνησης που μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης και συμφωνίας», υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας στον Αnt1.

Αναφερόμενος στην ελληνική πρόταση παραδέχθηκε ότι περιλαμβάνει σκληρά μέτρα «που υπό άλλες συνθήκες δεν υπήρχε περίπτωση να τα πάρουμε». Σημείωσε ωστόσο ότι ο προσανατολισμός των μέτρων «δεν είναι να τα πάρουμε ξανά από εκείνους που έχουν πληρώσει το μάρμαρο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η κατεύθυνση της αναδιανομής βαρών είναι ξεκάθαρη» συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης η κυβέρνηση δίνει μάχη. Ενδεικτικά ανέφερε ότι «και μόνο η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι κάτι που εξασφαλίζει δημοσιονομικό όφελος, θα ήταν ένα κενό που θα έπρεπε να καλυφθεί με σκληρά μέτρα», υπογράμμισε.

Για το επίμαχο ζήτημα του ΦΠΑ τόνισε ότι «έχουμε δώσει μάχη να μειωθεί στα φάρμακα, το ρεύμα να μείνει στο 13%, η εστίαση να παραμείνει στο 13% και να υπάρξουν τρεις συντελεστές. Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά στη χθεσινή Σύνοδο και ευελπιστούμε ότι θα έχει θετική κατάληξη ώστε να παραμείνουν τα νησιά στο ειδικό καθεστώς» συμπλήρωσε.

Σχετικά με το χρέος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι «κομμάτι της συμφωνίας», αλλά θέμα που θέτει η ελληνική πλευρά, τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός το έβαλε σε όλες τις συναντήσεις του»

Αναφορικά με την αποδοχή των μέτρων, που θα περιλαμβάνει η συμφωνία, από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι θα ενημερωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. «Προφανώς χωρίς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τη δεδηλωμένη, η συμφωνία δεν περνάει» τόνισε εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι «δεν θα φτάσουμε στο σημείο αυτό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here