Σαφάρι για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων

Σαφάρι για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οδηγών και των παραβατών ΚΤΕΟ ξεκινά η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να μπει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κατά την οποία έκανε ανακοινώσεις η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου, ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων αγγίζει το 1 εκατομμύριο, γεγονός που μεταφράζεται σε απώλεια δημοσίων εσόδων ύψους 100 εκατ.ευρώ.

Στις περιπτώσεις που θα εντοπίζεται ανασφάλιστο όχημα και εφόσον προηγηθεί διασταύρωση στοιχείων, θα ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος εντός οκτώ ημερών να πληρώσει παράβολο 250 ευρώ υπέρ δημοσίου και να προχωρήσει στη σύναψη συμβολαίου. Διαφορετικά θα του επιβάλλονται κυρώσεις που ξεκινούν από χρηματικό πρόστιμο κια φθάνουν στην αφαίρεση πινακίδων.

Η τροχαία μηνιαίως διενεργεί 500.000 ελέγχους και  είναι συνδεδεμένη με την ηλεκτρονική σελίδα του Επικουρικού κεφαλαίου από την οποία διασταυρώνει αν είναι ανασφάλιστο το όχημα.

Εκτός απο τους πολίτες που δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους υπάρχουν και εκείνοι που έχουν πλαστά συμβόλαια. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου Δημήτρης Ζορμπάς τα πλαστά συμβόλαια ξεπερνούν τις 2000 και οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ανάλογη δράση θα ξεκινήσει και για τους παραβάτες ΚΤΕΟ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here