Σ. Ρούσσος: Mαφιόζικος ο εμπρησμός του θεάτρου Ρεματιάς

Eμπρησμό  με πρακτικές μαφίας ώστε να μην ολοκληρωθεί η οριστική δανειοδότηση του χώρου  καταγγέλλει ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος για την πυρκαγιά που κατέστρεψε τη Δευτέρα το Θέατρο Ρεματιάς.

«Έχουν περιλούσει με εύφλεκτο υλικό τα καθίσματα, βρήκαμε φωτογραφίες με γκαζάκια, υπάρχει ένας πόλεμος από 1η Σεπτεμβρίου ενάντια στη δημοτική αρχή, προσπαθούν να μην αδειοδοτηθεί το θέατρο αυτό, δεν θα τους περάσει» δήλωσε σε τηλεοπτικές εκπομπές σήμερα Τρίτη. «Κάποιοι έχουν κινήσει γη και ουρανό ώστε το θέατρο να μην αποκτήσει άδεια λειτουργίας».  Όπως ανέφερε, «είμαστε σε κατάσταση που θα λυνόταν σε συνεννόηση με αρμόδια υπουργεία και προσπάθησαν πιθανώς με αυτή την κίνηση να αποτρέψουν την οριστική αδειοδότηση του θεάτρου»

Ο κ.Ρούσσος διαβεβαίωσε ότι το πραγμαμματισμένο για τις 6 Ιουνίου φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

«Το θέατρο που φτιάχτηκε πριν από 34 χρόνια και λειτουργούσε όλα αυτά χρόνια ως μοναδικός χώρος πολιτισμού στο Χαλάνδρι, θα συνεχίσει να λειτουργεί, θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές το συντομότερο δυνατό και δεν πρόκειται το Χαλάνδρι να υποκύψει σε λογικές μαφίας».

«Είναι πρακτικές μαφίες, ξεκινήσαμε σήμερα το πρωί με τη βοήθεια της περιφέρειας, με τις υπηρεσίες δήμου τις εργασίες καθαρισμού, θα κάνουμε το φεστιβάλ που ήταν προγραμματισμένο για τις 6 Ιουνίου, θα το προλάβουμε, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, λίγο πριν από τις 2 μετά το μεσημέρι, ακούστηκαν δύο εκρήξεις μέσα στο θέατρο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρέθηκαν κάτω από τις κερκίδες γκαζάκια ένα εκ των οποίων ήταν άθικτο, ενώ οι πρώτοι που έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς, μιλούν για δύο εστίες, μία στο κέντρο των κερκίδων και μία στην άκρη του θεάτρου. Τα γκαζάκια θα ερευνηθεί αν αποτελούν μέρος εμπρηστικού μηχανισμού, ή αν είναι άσχετα με την πυρκαγιά.

Η αποκατάσταση του θεάτρου ξεκίνησε άμεσα με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αττικής, Γιώργος Καραμέρος ανήρτησε στο twitter φωτογραφίες από τις εργασίες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here