Σ.ΕΠ.Ε: Ελεγχοι σε τράπεζες-Τσουχτερά πρόστιμα και τριήμερο «λουκέτο» σε υποκατάστημα

Από 57 συνολικά ελέγχους που διενέργησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) σε υποκαταστήματα τραπεζών, βρέθηκαν 8 περιπτώσεις υποδηλωμένης εργασίας που αφορούσαν 29 εργαζόμενους.

Όπως ανακοινώθηκε, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 365.050 ευρώ, ενώ, σε μία περίπτωση, με βάση το Άρθρο 33 του πρόσφατου Νόμου 4488/17, η Επιθεώρηση Εργασίας προχώρησε σε τριήμερη αναστολή λειτουργίας υποκαταστήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο, σε παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας υστέρα από επιτόπιο έλεγχο Επιθεωρητών του ΣΕΠΕ, εντοπίστηκαν 14 παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας και επιβλήθηκαν κυρώσεις ύψους 252.000 ευρώ, με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.

Το Σ.ΕΠ.Ε. δηλώνει ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους στη βάση του σχεδιασμού και των καταγγελιών. Ειδική βαρύτητα λόγω της εορταστικής περιόδου θα δοθεί στους κλάδους εστίασης, παροχής υπηρεσιών καθώς και στα πολυκαταστήματα.

Το Σ.ΕΠ.Ε. καλεί τους εργαζόμενους που επιθυμούν να καταγγείλουν οποιαδήποτε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας  να απευθύνονται στο 15512.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here