Η ρύθμιση της κυβέρνησης για τις προσλήψεις στους ΟΤΑ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ-Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ

Την ρύθμιση της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους των δήμων στο θέμα της καθαριότητας δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η aftodioikisi.gr.

0symvasiouxoi_rythmisi_1

0symvasiouxoi_rythmisi_2

Σύμφωνα με τη ρύμιση:

-Οι συμβασιούχοι, μέσω νέων συμβάσεων, παραμένουν στις θέσεις τους έως την δημοσίευση των προσωρινών πινάκων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και το αργότερο έως 31.3.2018, δηλαδή, πάνω από εννέα μήνες από σήμερα.

-Για την σύναψη νέων συμβάσεων γίνεται επίκληση λόγων δημόσιας υγείας και έκτακτων συνθηκών: “Ενοψει δε των σοβαρών αυτών υπηρεσιακών κενών που προκύπτουν και της συνακόλουθης αδυναμίας κάλυψης των σχετικών αναγκών στις υπηρεσίες καθαριότητας υπάρχει άμεσος κίνδυνος να προκύψει σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας στους ΟΤΑ όπου εμφανίζονται αντιστοιχα κενά”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση της ρυθμισης.

-Δεν είναι σαφές τι θα γίνει με όσους «περισσεύουν» με βάση τους διαγωνισμούς. Δηλαδή, αν μέσω ΑΣΕΠ προκηρυχθούν 2.500 θέσεις(τόσο είναι τα αιτήματα των δήμων σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη), τι θα γίνουν οι υπόλοιποι 3.683 έως τους 6.183 που, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι το σύνολο των συμβασιούχων-«παρατασιούχων» των δήμων σήμερα. Μια πρώτη απάντηση του υπουργείου είναι ότι αναμένει και νέα αιτήματα των δήμων. Ωστόσο, αν τα συνολικά αιτήματα των δήμων είναι λιγότερα από 6.183, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι υπόλοιποι «παρατασιούχοι» θα απολυθούν.

-Στο πλαίσιο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους δήμους άμεσα (έως 31 Ιουλίου 2017) να επικαιροποιήσουν τα οργανογράμματα τους ώστε να ανοίξουν νέες θέσεις στους τομείς καθαριότητας, οι οποίοι θα καλυφθούν μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

-Δεν ξεκαθαρίζεται αν θα υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των «παρατασιούχων», ώστε να διασφαλιστεί ότι το μεγαλύτερο μέρος τους θα προσληφθεί μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

-Δεν ξεκαθαρίζεται αν αυτές οι προσλήψεις θα γίνουν εντός ή εκτός κανόνα 1 προς 4 φέτος ή 1 προς 3 το 2018.

Δείτε την ρύθμιση όπως δημοσιεύθηκε στην aftidioikisi.gr

1symvasiouxoi1_rythmisi_1

σελίδα 2

σελίδα 3

σελίδα 4

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here