Ρωσία: Ενισχυμένη η θέση της Αθήνας στις διαπραγματεύσεις

Ενισχυμένες είναι πλέον, λόγω του δημοψηφίσματος, οι διαπραγματευτικές ικανότητες της Αθήνας και η θέση της κυβέρνησης Τσίπρα, σύμφωνα με δηλώσεις του Κονσταντίν Κοσατσόφ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών του ρωσικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή).

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μία ουσιαστική πίστωση εμπιστοσύνης στη σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα και σημαντική ενίσχυση των θέσεων της Ελλάδας στις συνομιλίες με την ΕΕ».

Σε ερώτηση που το τέθηκε από το ρωσικό πρακτορεία Tass για τις επικείμενες εξελίξεις, ο κ. Κοσάτσοφ απάντησε ότι «η κατάσταση είναι απίθανο να μετεξελιχθεί σε ανεξέλεγκτο χάος, αυτό δεν χρειάζεται σε κανέναν» και πρόσθεσε ότι «οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με πιο ενισχυμένες θέσεις για την Ελλάδα. Ο Τσίπρας στις συνομιλίες με τους ευρωπιστωτές θα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Η εκτίμηση του Ρώσου γερουσιαστή πάντως είναι ότι μόνο οι επερχόμενες συνομιλίες μπορούν να δείξουν πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα, γιατί οι διαπραγματεύσεις «είναι πολύ περίπλοκες και δεν υπάρχει ολοφάνερη απάντηση ως προς τί πρέπει να γίνει για την οικονομία της Ελλάδας».

Αναφερόμενος στα σενάρια για ένα πιθανό Grexit, τόνισε ότι «η προοπτική να εγκαταλείψει η Αθήνα την ευρωζώνη είναι λιγότερο πιθανή από την παραμονή της», γιατί μια έξοδος θα σήμαινε για την Ελλάδα «ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες, από όσες έχει σήμερα η χώρα». Ο ίδιος πιστεύει ότι το δημοψήφισμα είναι «πόλεμος νεύρων, πόλεμος θέσεων, αλλά συμβιβασμός θα βρεθεί».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here